Sisustus

Syksyksi kotiin

Vai pitäisikö sanoa jouluksi kotiin? Minulta kysellään aika ajoin listaa, mitä aion tai tahtoisin hankkia. Halusin tällä kertaa kohdistaa listan sisustushankintoihin, mitkä ovat ajankohtaiset näin syksyn kynnyksellä. Kesä on viiletetty menemään, istutettu kukkia, lekoiltu merenrannalla ja koettu kaikenlaista. Syksyn lähestyessä ihmiset palailevat kotiin ja arjen pariin. Rakastan niin paljon tätä vuodenaikaa, että jo se itsessään antaa voimaa.
Nyt siis katsaus muutamiin juttuihin, mitä olen ajatellut hankkia näin syksyä silmällä pitäen. Jos aloitetaan vasemmalta yläkulmasta, niin nopeat huomaavat heti Annon harmaan tyynyn. Näitä olen himoinnut muutamaa kappaletta, koska sopisivat täydellisesti lastenhuoneeseen. Vastaavia kauniita tyynyjä olisi myös Annon Nappi – koristetyyny tai makuuhuoneeseen sopiva Bouclair – koristetyyny. Haluan talvea kohden lisätä harmaan määrää kotona ja jotain vastaavanlaisia olisi hakusessa myös olohuoneeseen. Gantin tyynyt myinkin viime talvena pois, joten jotain tarvitsisi tilalle. Uskallanko paljastaa, että jo ekat taljat nököttävätkin tuolla meidän olohuoneessa.
Hayn kuparisia henkareita meiltä löytyykin jo ennestään ja aionkin hankkia näitä lisää. Näille on ihan oikeasti tarvetta, sillä olen ostanut näitä aina paketti kerrallaan (5kpl). Keittiötä ajatellen on monenlaista toivetta mielessä. Meiltä löytyykin jo näitä kauniita ja tukevia Hobstars – laseja sekä korkeana että normaalikokoisena, mutta muutamaa varakappaletta vailla vielä olisin. Nougatista löytyy muutenkin kattava valikoima mm. Tine K:n tuotteita ja listaa olenkin jo hahmotellut mielessäni.
Kuparikori on kaunis, mutta jäänee tällä kertaa haaveeksi. Tai kuka tietää? Shiraleah Copper Metal Hamilton Pendant Lamp on jo pitkään ollut ajatuksissa saada meidän keittiöön. Olisi nimittäin ihan täydellinen pari uutukaisen kuparisen pressopannun kanssa! Toinen vaihtoehto olisi löytää vastaavantyyliset valaisimet joko messingin tai kullan värisenä. Yhtä hohdetta koko koti joulua kohden – ainakin ajatuksen tasolla.
Marimekon Kullervo Tea Towel – keittiöpyyhe on kaunis ja ajaton. Luulenpa, että seuraavan kerran kun meille tarvitaan keittiöpyyhkeitä, nämä voisivat olla kivat. Nyt meillä onkin sopiva kokoelma keittiöpyyhkeitä, mutta kuten tiedätte, ovat kulutuskamaa ja jossain vaiheessa tulee tarve tai halu uusia. En tiedä miten kestäviä pyyhkeitä teillä on, mutta meillä keittiöpyyhkeet ovat niin kovassa käytössä, että aika verkkaiseen tahtiin niitä saa olla hankkimassa lisää.
Annolta löytyy hurjan paljon kivoja torkkupeittoja ja joskus tuntuu, ettei niitäkään voi olla liikaa. Yksi autossa, toinen sohvalla, kolmas makuuhuoneessa, lapsillakin niitä on useampi käytössä…kyllähän niille käyttöä löytyy. Joskus enemmän, toisinaan voi pakata laatikkoon talteen. Halajaisin paksua tasaraitaa tai sitten jotain neutraalia yksiväristä, kuvan peite on yksi vaihtoehto monien joukossa. Kokosin kuvat Polyvoren kautta ja mitä ilmeisemin peite ei ole enää valikoimissa. Voin toki olla väärässäkin, mutta täältä löytyy läjäpäin ihanuuksia ja vaihtoehtoja viileneviin iltoihin.
Meillä on jonkin verran jo marokkolaisia astioita, mutta mieli halajaisi näitä ihanuuksia vielä lisää. Pienet kupit mies osti viimeeksi meille ja seuraavaksi tekisi mieli ostaa vielä yksi isompi vati hedelmille sekä muutamia kulhoja. Ihania astioita täytyy varmaan käydä ihastelemassa paikan päällä Nougatissa.
Kokosin vielä toisenkin kollaasin, missä on vahvasti meidän syksyä. Jotain meiltä kotoa jo löytyykin eli tuo kullanvärinen kynttilänjalka, Tinen kirkas facetti, Iittalan kastehelmi – tuikku sekä Tanssi – muki. Haluaisin vielä harmaita ja vaaleanpunaisia facetteja lisää – ihan harmittaa oma pöllöys etten ostanut näitä viime kerralla. Yksi todellinen haaveilun kohde on tämä Omaggion hopeinen maljakko, minkä aion itselleni vielä hankkia. Olen yrittänyt etsiä tätä kultaisilla raidoilla, koska olisi täydellinen messinkisten nappuloiden kanssa, mutta turhaan. Kertokaahan, jos tiedätte missä myydään. Ja pehmeää koria vailla olisin vielä. Ehkäpä näitäkin irtoaa mukaan ensi kerran, kun pääsen tuonne kauppojen maailmaan?

Saatat myös pitää...

6 kommentti

  1. Aika ihana haaveilulista. 🙂 Voisikohan sitä täydentää vielä mattoinspiraatiolla?

    1. Hei hieno idea! Yritänpä tarttua ideaasi vielä tämän kuun puolella. 🙂

  2. Oih, tuollainen kuparinen lamppu olisi erittäin tervetullut tänne meillekin 🙂

    1. Eikö olekin kaunis? Edelliseen kotiin ei olisi sopinut, mutta tänne kylläkin erittäin hyvin. Mies hyväksyi jo paikankin. 😉

  3. Oi, Omaggion maljakko on täälläkin toivelistalla, se on niin ihana <3 Ja muutenkin oikein houkuttelevat ja sopivasti syksyiset kollaasit. 🙂

    1. Niin on, maljakko on todella kaunis ja kestää aikaa. <3 Kiva kuulla, tosin nyt huomaan että näistähän on jäänyt vaikka mitä "tärkeää" pois. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.