Kaupallinen Kulutus Yhteistyö

Talous tasapainoon lainan kilpailutuksella

Kaupallinen yhteistyö yrityksen WebCube Oy:n kanssa

Moni meistä hallitsee jo hyvin asuntolainojen kilpailutuksen. Tietoa on helposti saatavilla ja suuntaa antavat laskurit helpottavat paljon omissa laskelmissa. Pankit ovat myös hyvin halukkaita tekemään oman tarjouksen ja neuvottelemaan isojen asuntolainojen kanssa. Miten on pienempien luottojen, kuten kulutusluottojen kanssa? Oman kokemuksen mukaan kulutusluottojen kilpailutuksesta puhutaan vähemmän. Kerron tässä yhteistyössä enemmän omia ajatuksiani sekä kokemusta lainojen kilpailuttamisesta.

Moni sanoo tekevänsä asuntolainan kilpailutuksen vuosittain, se on siis jo peruskauraa. Miten kulutusluotot? Niiden laina-aika on keskimäärin noin 5 vuotta (Kulutusluoton määritelmä, Minilex 2021) ja usein jopa pidempi. Kannattaa siis ehdottomasti pohtia myös näiden lainojen vertailu vähintään vuosittain.

Oletko käynyt tutustumassa vertaalainaa.fi sivustoon? Kyseessä on kotimainen palvelu, jossa on helppo tehdä lainojen kilpailutus tai vertailu maksuttomasti. Sivustolla on tietoa mm. lainojen yhdistämisestä tai vertailusta. Erityisesti korona-aikana moni on joutunut ottamaan ehkä useammankin lainan ja jossain vaiheessa on järkevää tutkia vaihtoehtoja, jos maksaa samanaikaisesti useita lainoja.

Lainojen kilpailutus tai yhdistäminen saatetaan joskus nähdä työläänä, mutta neuvoisin, että pieni panostus laskelmien tekoon kannattaa pidemmällä tähtäimellä. Usein motivoiva tekijä voi olla se, että näkee korkokulujen todellisen suuruuden tai selviää, että lainojen käsittelykulut ovat vuoden mittaan yhteenlaskettuina turhan suuria summia. Tällaisen asian huomasin itsekin, kun tarkastelin asuntolaimme ja kulutusluoton kuluja – suhteellisen suuret erot ja motivaatio maksaa kulutusluotto pikimmiten pois kasvoi aikalailla.

Lainojen yhdistämisen hyödyt ovat melko yksinkertaiset

  • Lainan korko pienenee
  • Kuukausierän voi neuvotella pienemmäksi mahdollisuuksien mukaan
  • Päällekkäiset kulut pienentävät kokonaisukustannuksia
  • Lainanmaksu helpottuu, kun se selkeytyy
  • Lainaehtoihin voi neuvotella joustoa
  • Raha-asioiden hoito helpottuu, kun maksat monen sijasta yhtä

Oma kokemukseni lainan kilpailutuksesta on hyvä ja käytännönasiat ovat sujuneet myös helposti. Kokemusta on muutamasta kerrasta ja nykyään pohdin aika tarkkaan, millaisin ehdoin lähden kaupoille. Jos mainostetaan kulutonta luottoa, niin täytyy olla tarkkana ehtojen kanssa. Saatetaan ehdottaa hyviä kauppoja vaikka kolmen vuoden maksuajalla, mutta todellisuudessa vain ensimmäinen vuosi on koroton. Silloin on hyvä miettiä, voiko lainan maksaakin ensimmäisen vuoden aikana pois.

Vertaalainaa.fi sivuilla voit myös vertailla remonttilainoja sekä tehdä kilpailutuksen. Parhaat hyödyt saat tekemällä vertailun sekä laskemalla, mikä on sinulle sopiva lainan määrä. Sivusto tarjoaa paljon tietoa sekä laskureita, joilla voit kokeilla helposti, miten esimerkiksi laina-aika vaikuttaa kokonaiskustannuksiin. Nyt on hyvä hetki laittaa oma talous tasapainoon ja kilpailuttaa vanhat lainat tai hakea edullisinta luottoa esimerkiksi kodin kunnostamiseen.

Postaus on kirjoitettu kaupallisena yhteistyönä yrityksen WebCube Oy:n kanssa.

Lähteet:

VertaaLainaa.fi

VertaaLainaa.fi/kilpailutus

Minilex

Saatat myös pitää...