Kaupallinen Piha Sisustus

Terassin matto ja sävyvalinnat

Kaupallinen postaus Jotexin kanssa, mainoslinkit merkitty kursivoidulla ja alleviivatulla tekstillä.

Commercial blog post with Jotex, ad link marked underlined text.

Lämmin ulkoilma on vienyt ajatukset totaalisesti pihalle. Ulkohommia on tälle kesälle huomattavasti vähemmin, kuin aikaisempina vuosina. Saimme viime vuonna käsiteltyä ulkopintoja eli parvekkeen laudat sekä terassin kahdesti, joten nyt tarvitsee vain paikkailla. Sen sijaan istutukset eivät ole valmiit, vaikka niihinkin käytettiin aikaa ja rahaa jonkin verran. Tänä kesänä yksi iso työ on nurmikon uusiminen takapihalle sekä uuden aidan rakentaminen. Suunnitelmia on ollut paljon ja niitä on ollut vaikea rajata, kun kaikki on vieläkin niin uutta. Tottuneena parvekkeen käyttäjänä osat ovat nyt vaihtuneet ja nykyinen parvekkeemme on hyvin vähäisellä käytöllä.

Olen saanut lukijoilta kyselyjä, millä olemme käsitelleet terassin. Valinta ei ollut aivan yksinkertainen, vaan pohdimme hyvin pitkään mitä haluamme lopputulokseksi. Koska talo on sekoitus vaaleaa kerman sävyä ja tummansuklaan ruskeaa, täytyi sävyn sointua hyvin kokonaisuuteen. En halunnut mustaa tai aivan valkoista, koska ne olisivat erottuneet liikaa murretuista sävyistä. Kokemuksesta viisastuneena emme halunneet tummaa lattiaa, mikä voi olla todella kuuma auringon paisteella. Kun vaaleusaste oli päätetty, lähdimme etsimään oikeanlaista sävyä. Näitä täytyi oikeasti vertailla melko paljon, jotta sävy on sopiva. Lopulta Tikkurilalta löytyi oikeanlainen sävy.

Tikkurila, 5062 Tuohi

(ei kaupallinen linkki)

Tuohi on vaalea ja riittävän ajaton sävy. Se sopii hyvin talon tiiliseinää vasten. Tällä hetkellä kalusteet ovat ainoat, jotka eivät sovi väreihin. Tarkoituksena olisikin käsitellä ne mahdollisimman pian kun pahin siitepölyaika on ohitse. Sen sijaan mustaa väriä en ole sulkenut pois terassilta, vaan se sopii minusta sinne hyvin pieninä annoksina.

Meillä kävi niin huono tuuri, että kolme neljästä ruukusta oli särkynyt talven aikana ja uusia en ole löytänyt. Harmi, koska ne olivat juuri minun tyyliseni: ajattomat ja kuitenkin modernit.

Yksi hyvä löytö tälle kesälle oli tämä Sambucca bukleematto Jotexilta. Matto soveltuu niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin. Meidän matto on pienempää kokoa, mitä ei ole tällä hetkellä saatavilla. Sama matto on kuitenkin suuremmassa koossa Jotexilla ja tumman värisenä. Toisaalta maton kuvion sävy vastaa aika kivasti vaaleaa versiota terassikalusteiden nykyisestä sävystä, joten eiköhän tässä malta odottaa niiden lakkapintaa.

Matto sopii terassille myös sävyjen puolesta ja tuo heti erilaisen fiiliksen tilaan. Olen aikaisemmin karsastanut terassimattoja, mutta tämä ei näytä varsinaisesti ”ulkomatolta” vaan on siisti ja sopivassa suhteessa erottuva.

Mies laittoi pihavalot kiertämään aidan vierustaa ja haaveili lisäsarjan hankkimisesta. Vielä kun saadaan nurmikko kuntoon, niin kehtaa enemmän kuvailla ulkona.

 

Bloggaaja saa korvausta linkkeihin liittyvästä ostamisesta Jotexilta.

Blogger gets compensation for the purchase of the links from Jotex.

Saatat myös pitää...