Sisustus

Tunnelmallinen koti | Työtila

Toinen osa lyhyestä juttusarjasta Tunnelmallinen koti, kertoo tällä kertaa työtilasta. Asumme vanhassa paritalossa, jossa on kahden makuuhuoneen lisäksi suuri olohuone. Siellä sijaitsee myös virallinen kotitoimistomme.  Työtilani on sisustettu vaaleaan tyyliin, osaksi olohuonetta. Meillä ei ole erillistä huonetta työpöytää varten, joten työtila täytyi saada osaksi alakertaa. Makuuhuoneeseen on hankittu toinen työpöytä, mikäli teemme töitä samaan aikaan ja toinen tarvitsee hiljaisen tilan vaikka palaveria varten. Makuuhuoneen työpöytä tulee tutuksi toisessa postauksessa.

Minulle työtilassa on ollut alusta asti selvää, että sen täytyy olla kodikas ja viihtyisä. Sopivat kalusteet, joissa jaksaa istua ja olla, mutta myös alakerran tyyliin. Tila on ikäänkuin oma nurkkaus, jossa voi työnteon ohella tehdä myös muuta, kuten ommella. Nojatuolin voi siirtää pöydän viereen, jolloin siinä voi rentoutua lukemaan kirjaa. Taso on kätevä, mikäli haluaa ottaa teekupposen viereen.

Minulla on yleensä aina jokin pieni kukka tai kimppu kynttilän ja valonlähteen lisäksi. Kukat tuovat sitä tunnelmaa ja ilahduttavat kerta toisensa jälkeen. Vaikka ostan viikottain kukkia ja kauppias kiittää, käytän myös tekokukkia allergiani takia.

Pienet sesonkivalot saa pian virittää oksiin, kukkiin tai huonekuuseen. Viimeistään näitä aikoja ostan yleensä ensimmäisen huonekuusen tai pienen männyn. Tämä on ensimmäinen vuosi, kun meillä ei ole kesäaikaan ollut mitään valoja, paitsi lastenhuoneessa. Valosarjat tuovat kauniisti tunnelmaa ja vaikka eivät valonlähteenä ole työskentelylle otolliset, niin työpäivän päätteeksi toimivat tunnelman tuojana – miksei myös työpäivän aikana?

Säilytän kuvauskalustoani muualla, sillä liian suuri tavaramäärä tuntuu ympärillä ahdistavalta. Tehokas työskentely nimittäin vaatii siistin ympäristön. En voisi keskittyä työhön ollenkaan, jos ympärillä olisi kaikki mahdollinen. Toki kuvienkäsittely on sellainen vaihe, jossa jalusta ja muut tarvikkeet ovat usein käden ulottuvilla.

Taustalla oleva pieni valkoinen kaappi on täynnä työpapereita ja tarvikkeita. Mappiluontoinen elämä vaatii tilaa ja kaikesta huolimatta tuo kaappi täyttyy uhkaavan nopeasti. Siinä mielessä on todella kätevää, kun monen asian voi nykyään säilyttää digitaalisessa muodossa. Oma yritykseni pyrkii toimimaan niin pitkälle tietokoneen turvin, kuin mahdollista. Paljon on opeteltavaa silläkin saralla, mutta tekevä oppii.

Tunnelma muuttuu enemmän syksyä kohden ja pian otan taljan esille. Kesä saa vielä rauhassa jatkua ja nautitaan tästä valoisuudesta. Lomakin jatkuu vielä hetkisen, joten varsinainen työnteko alkaa vasta elokuun alussa. Au revoir!

Saatat myös pitää...