Sisustus

UUDENVUODEN FILOSOFIAA

Uusi vuosi on lähtenyt hyvin käyntiin ja samalla tässä tuli pidettyä hiukan huilitaukoa blogin suhteen. Tavallisesti olen tehnyt kuluneesta vuodesta yhteenvetoa blogin puolelle, mutta tällä kertaa jätin menneet sikseen. Viime vuosi oli melko rankka monin puolin ja kovasta työstä huolimatta kotiimme liittyvät asiat junnaavat paikoillaan. Stressi on syönyt pikkuhiljaa terveyttäkin ja se on sellainen seikka, minkä suhteen ei kannata leikkiä. Tämä vuosi alkaakin siten, että lasten hyvinvoinnin lisäksi me vanhemmat yritämme panostaa enemmän omaankin hyvinvointiin ja jaksamiseen. Elämä muodostuu juuri sellaiseksi, minkälaiseksi sen itse tekee. En tehnyt tällä kertaa uudenvuoden lupauksia, vaan asetin tavoitteita ja haasteita voitettavaksi. Haluan saada tänäkin vuonna paljon aikaan, mutta en oman hyvinvointini kustannuksella. Pikkulapsiaikana on helppo livistää kunnon levosta ja yöunista, kiireen keskellä kaikkea ei tehdäkään. Ja ne vuodet alkavat olla takanapäin. Ruuhkavuodet sananmerkityksessä ovat tulleet erittäin tutuiksi ja tahti ei ainakaan helpota, sillä palaan vanhojen opintojeni pariin viikon päästä. Odotan arkea todella paljon loman jälkeen ja sitä suuremmallakin syyllä täytyy panostaa myös omaan napaan. Hyvään oloon vaikuttaa unen lisäksi myös moni muu seikka ja yksi niistä on säännöllinen ruokailu. Olen aina ollut hiukan nirso ruokailija ja tässä kohtaa ongelma painottuu ajoitukseen. Saatan keplotella hyvinkin iltapäivään, ennen kuin nautin mitään aamukahvin lisäksi. Olen toki yrittänyt opetella syömään oikein, mutta jostain syystä ongelmia alkaa aina ilmentyä. Nyt on korkea aika tehdä tähänkin muutos, vai mitä?
Kodin suhteen tavoitteet ovat korkealla ja tarkoituksena olisi saada paljon aikaan. Alapohjan remontti on suunnitteilla ja samassa yhteydessä olisi hoidettava myös pihat kuntoon. Haaveilen terassista takapihalle ja kasvejakin olisi suunnitelmissa istuttaa. Sisätilojen viimeistely on jäänyt väsymyksen alle ja nekin olisi hyvä saattaa jo loppuun. Ensimmäiset projektit alkavatkin jo tällä viikolla ja liittyvät eteiseen ja lastenhuoneeseen. Yksi tärkeä muutos on yläkerran vessan update, sillä allas on asennettu aivan päin honkia ja säilytystila ei vastaa tarpeitamme. Monenlaista asiaa mahtuu siis tähänkin vuoteen ja saa nähdä, mitä kaikkea tapahtuukaan. Juhlin vuoden alkua isolla nipulla raikkaita tulppaaneja, pian se kevätkin hiipii mieleen. Muistetaan nauttia elämän pienistä suurista asioista!
Ihanaa ja onnellista uuden vuoden alkua!

Saatat myös pitää...

13 kommentti

 1. Hyvää Uutta Vuotta sinnekkin! Kyllä sitä välillä täytyy kuunnella omaakin kehoa jaksamisessa. Täälläkin on vähän uuden edessä terveyden kanssa, mutta päivä kerrallaan mennään. :)Onkohan meillä samanlaiset aamutakit… 😉 Sain lahjaksi myös harmaata tähteä… 🙂

  1. Kiitos Suffeliini ja samoin sinulle! Terveys on etusijalla ja itseä on tärkeä kuunnella. Tämän kuin muistaisi useammin. 🙂
   Kylpytakeista puheenollen, saattaa ollakin? Omani olen hankkinut reilusti yli vuosi sitten. Tällainen vilukissa kuin olen, niin pidän sitä toisinaan päivälläkin kotona. 😀

 2. Anonyymi says:

  Joskus kannattaa katsoa asioita vähän etäämmältä ja paeta pariksi päiväksi mukavuusalueelta omien rutiinien ja kodin parista.
  Asiat sa uutta perspektiiviä eikä jumita paikallaan

  1. Olen samoilla linjoilla kanssasi, nimittäin mukavuusalueen ulkopuolelle uskaltautuminen laajentaa ja avartaa monessakin mielessä. Ei kehittymistä ilman, että uskaltaa tehdä ja kokeilla jotain uutta. Mukavaa uutta vuotta ja kiva kun kommentoit!

 3. Minä kanssa asetin itselleni tavoitteita, en tehnyt varsinaisia lupauksia :). Kauniita kuvia!

  1. Hienoa, tsemppiä ja onnea tavoitteiden täyttämiseen! 🙂

 4. Kauniita kuvia jälleen kerran! Ja omaan hyvinvointiin panostaminen on aina hyvä päätös 🙂

  1. Kiitos Jossu! Kyllä, oikeassa olet. Panostaminen itseensä antaa myös hyvää mallia lapsille, että on tärkeä välittää myös omasta hyvinvoinnistaan. 🙂

 5. Todella kauniita kuvia <3 <3 Oikein paljon iloa ja onnea uuteen vuoteen!!

  1. Kiitos S <3 Toivon sinullekin onnellista ja hyvää vuotta 2016!

 6. Anonyymi says:

  Paljon hyviä ajatuksia -allekirjoitan ja nyökytellen totesin monen kohdan pätevän myös itseeni!

  Teillä on todella kaunis koti! Ripaukset puunsävyä tekee valkoisesta ympäristöstään kodikkaan ja pehmeän. Vaaleanpunainen siihen vielä juuri ripauksen verran mausteena, täydellistä!

  Onnellisuutta ja tavoitteiden toteutumista sinulle ja perheellesi vuoteen 2016! Kiitos kauniista blogista!

  1. Hei Anonyymi ja kiitos kommentistasi! Oikein mukava kuulla, että postaus herätti ajatuksia – samaistuminen ja toisinaan myös vertaistuki on mukavaa blogimaailman antia.
   Kiitos kauniista sanoista kotiamme kohtaan. <3 Tämä meidän koti on tällainen hiukan rosoinen kaikessa yksinkertaisuudessaan. Sisustus tulee syventymään vielä tämän vuoden aikana ison harppauksen, kun saamme remppajuttuja valmiiksi.

   Onnellista ja hyvää vuotta 2016 sinulle!

 7. Anonyymi says:

  Hei. Kuudennen kuvan valkoinen lipasto rosoisella pinnalla on löytynyt mistä? Olisi täydellisen näköinen ratkaisu eteiseemme.

  Ihana blogi sinulla höystettynä kauniilla kuvilla

Kommentointi ei ole käytössä.