Sisustus

Uudessa kodissa

Vuosi 2020 on ollut muutosten vuosi monellakin tapaa. Olen pikkuhiljaa asettunut uuteen (nyt jo vanhaan) työpaikkaani, olemme sopeutuneet koronakevään tuomiin haasteisiin ja ennen kaikkea mullistaneet elämän jollain tapaa muuttamalla uuteen kotiin.

Kaikki lähti oikeastaan melko nopeasti käyntiin viime kesänä. Lomien ja Pariisin matkan jälkeen Oikotie ja oma budjettilaskuri tulivat lähes päivittäiseen käyttöön ja melko pian lähdimme näytöille eli toisin sanoen mutaisille työmaille. Olimme katselleet jo vuosia tietty asuinlue mielessä uusia koteja, mutta vertailun vuoksi laajensimme hieman haarukkaa – todetaksemme, että haluamme muuttaa juuri sinne, mistä olemme vuosia kotia jo katselleet.

Kun sopiva kohde löytyi, alkoikin pikainen vanhan kodin remonttien loppuun saattaminen ja myynnin aloitus. Tässä kohtaa taidettiin elää syyskuuta ja voin ihan oikeasti todeta, että loppuvuosi oli niin tapahtumarikas aivan kokonaisuudessaan, etten muista juurikaan päivämääriä milloin mitäkin on tapahtunut. Sen muistan, että tekemistä meillä oli todella paljon ja siinä ei ollut uupumus kovin kaukana.

Loppuvuoteen mahtui kaikenlaista, mutta asiat eivät menneet aivan suunnitelmien mukaan. Ensinnäkin, meille oli puolivillaisesti luvattu aikaisempi muuttoajankohta, joten päätös lasten koulun vaihdosta tehtiin ehkä vähän turhan nopeasti yhteistyössä koulujen kanssa. Olimme myös sopineet uusien asukkaiden kanssa, että pääsevät hyvissä ajoin muuttamaan. No ei se aivan niin mennyt. Lopulta pääsimme talviloman jälkeen uuteen kotiin ja ehdimme juuri asettua, ennen kuin korona teki kevään suunnitelmat uusiksi.

Näin jälkikäteen ajateltuna oli todella hyvä, että tytöt aloittivat uudessa koulussa uuden lukukauden ja ehtivät vähän tutustua uusiin luokkatovereihin, ennen kuin etäjakso kotoa alkoi koulun merkeissä. Kaiken kaikkiaan kevään etänä oleminen koko perheen voimin sujui meillä kuin oppikirjasta. Tytöt ovat jo niin vanhoja sekä itseohjautuvia, että huolehtivat itse opiskelusta sekä tehtävien teosta. Tästä suuri lämmin kiitos koululle, joka sopeutui tilanteeseen uskomattoman hyvin nopealla aikataululla. Meillä vanhemmilla meni kaikki myös hienosti, sillä tässä uudessa kodissa löytyi jokaiselle rauhallinen paikka työskennellä.

Tällä hetkellä vietän vielä muutaman viikon kesälomaa ja yritän palautua rankasta työvuodesta sekä jatkuvan remppahommien jäljiltä. Vaikka tämä koti onkin aivan uusi, niin kyllä täällä on ollut aika paljon tekemistä ja nyt ollaan vasta alussa.

Aurinkoista heinäkuun alkua!

Saatat myös pitää...