Piha Sisustus

Uutta pihalle

Aurinko on tänäänkin lämmittänyt ja saanut meidät monen muun tavoin puutarhakaupoille. Nyt on sopiva hetki tehdä hankintoja pihoille, terasseille ja parvekkeille, kun tavaraa vielä riittää. Meillä on parina vuonna ollut niin huono tuuri, että sopivat pehmusteet tuoleihin ovat loppuneet. Tänä vuonna päätimme tehdä hankinnat heti. Tällä kertaakin oli onnea matkassa, sillä saimme Ikeasta viimeiset löytämämme puksipuut. Ne olivat puolet edullisemmat siellä kuin toisessa liikkeessä.

Ostin näitä pieniä tuijia terassille, mutta unohdin hankkia samalla sopivat ruukut. Meillä oli käynyt niin ikävästi, että neljästä ruukusta kolme on särkynyt talven aikana. Vastaavia ei ole löytynyt mistään, joten täytyy keksiä nyt jotain muuta. Haluaisin mustat korkeat ruukut, modernit ja yksinkertaiset. Tarjonta painottuu korityyppisiin ratkaisuihin (liian maalaisromanttinen), muovisiin ruukkuihin (ne ovat pois laskuista) tai outoihin saviruukku-aluslautanen-viritelmiin.

Lisäksi ostimme paljon muutakin, mistä otan pihalla kuvia kun pääsemme hommiin. Vaaleanharmaat ruukut ostin niiden talvella rikki menneiden tilalle. Oikeastaan nämä sopivat myös ihan hyvin etupihalle, sillä laattakivi on suurinpiirtein saman väristä. Pienet tuijat ajattelin laittaa terassille, sekä tuon lyhdyn. Löysin samalla myös kynttilöillekin hyvän aluslautasen. Jotexilta tilaamani terassimatto toivon mukaan saapuu ensi viikolla. Hankimme viime vuonna parvekkeelle terassimaton ja se on ollut todella hyvä hankinta. Terassi saadaan pian kuntoon, kun päästään vain laittamaan kaikki paikoilleen ja myllätään hieman pihaa. Olisi mukava syödä äitienpäiväbrunssi sään salliessa muutaman viikon päästä.

Saatat myös pitää...