Sisustus

VAALEA KOTI

Terveiset valkoisesta lumimaasta, pohjoisesta! Vietämme parhaillaan talvilomaa lasten kanssa lumimaiseman keskellä. Vieressä ritisevä takkatuli kutsuu rentoutumaan sohvalle ja tarttumaan keskeneräisiin projekteihin: sisustuslehtien lukemiseen, talopohjien katseluun ja lasten kanssa olemiseen. Luin Hanna Jensenin mielenkiintoisen kolumnin helmikuun Glorian Kodista, mikä käsitteli valkoisen kodin sielua. Valkoisen kodin sisustaneena minun oli tietysti pakko lukea miehellekin tämä artikkeli. Siinä otettiin kantaa, minkälaisia ajatuksia värin käyttö kodin sisustuksessa antaa. Valkoinen on väri siinä missä muutkin, mutta jostain syystä se tuntuu herättävän paljon keskustelua puolesta ja vastaan. 
Hanna Jensen kirjoittaa, että valkoinen on dramaattinen väri. Se näyttää hyvältä, mutta ei ehkä olekaan niin helppo toteuttaa, kun voisi luulla. Valkoinen kuulostaa helposti kliiniseltä, mutta perehtyneet tietävät, että valkoisen sävyjä on lukuisia. Valkoiseen on helppo yhdistää eri tyylejä: modernia, vanhaa, klassista, romanttista ja niin edelleen. You name it. 
Rakastan meidän valkoista kotia. Se on raikas, valoisa ja rauhallinen vuodenajasta toiseen. Olemme asuneet täällä nyt reilun vuoden ja pimeimmän vuodenajan vallitessa huokaillut siitä ilosta, että valkoisessa kodissa on talvellakin valoisampaa, kuin tummassa. Valkoiset lattiat heijastavat valoa ja vaaleat puunsävyt tulevat kauniisti esille. Iittalan harmaa menokassi, koivunvärinen Vakka ja muut kauniit esineet näyttävät upealta valkoista vasten. Vuodenaikoja on helppo korostaa somisteilla ja paras fiiliksen tuoja kevättalven korvalla on auringonvalo. Tummuvaan syksyyn sytytetään kynttilät suuriin lyhtyihin. Valosarjat puissa ja ikkunoiden pielissä piristävät pimeää talvea.Yksi mikä on ylitse muiden on tietysti kimppu tuoreita kukkia. En osaa kuvitella edes talvilomaa somassa hirsimökissä ilman tulppaanikimppua. Kuulostaako hassulta?
Kotimme edustaa valkoista tyyliä ja joku voisi kysyä, emmekö koskaan kyllästy väriin koska sitä on kaikkialla? Se jää nähtäväksi. Tällä hetkellä rakastan tuota valkoista tilaa suunnattomasti. Kyllästyn väreihin helposti ja mikä onkaan parempi tapa uudistaa kotia, kuin hankkimalla sesongin vihreitä tai päivittämällä sohvatyynyjä. Sitä se on. Elämä sisustusintoilijan kotona.

Saatat myös pitää...

16 kommentti

 1. Sitä se on! Valkoinen kotinne näyttää kyllä huikasevan kauniilta!

  1. Kiitos Kaisa! Kauniisti sanottu. <3

 2. Ihana valkoinen koti <3 Ja todella hyvä postaus !

  1. Kiitos Napamassu ja mukava kuulla, että pidit postauksesta. <3 Vähän erilainen kuin yleensä, mutta luulenpa että kirjoittelen jatkossakin hieman erilaisia kirjoituksia.

 3. Huokaus, teidän ihanaa kotia, siihen ei vaan kyllästy… <3

  1. Voi kiitos Suffeliini, kuin myös! <3

 4. Näyttää hyvältä eihän sitä voi kiistää. Minua noin totaalivalkoinen värimaailma saattai kuitenkni alkaa ahdistaa.

  1. Kiitos Tapetointikuningas! Moni sanoo, että liian valkoinen saattaa ahdistaa ja hyvä tietää mikä sopii itselle. Odotan paljon, että saan vaaleanharmaat verhot alakertaan, luulenpa että ne pehmentävät tilaa. Kiva kun kommentoit! 🙂

 5. Ei kai tuohon voi kyllästyä? Kaunis, ajaton, avara ja valoista koti <3

  Ihanaa loman jatkoa 🙂

  1. Kiitos Jansku! <3 Ajaton ja valoisuus ovat tärkeitä asioita minulle. Innolla olen seurannut postauksia teidän uudesta kodista. <3
   Kiitokset, loma jatkuu vielä täällä rinteillä.

 6. Teillä on kaunis koti:) Valkoinen tuntuu joskus aiheuttavan närää ihmisissä ja helposti kritisoidaan värittömyyden valintaa. Minä pidän valkoisesta kodista, vaikka itse aloin muutaman vuoden päästä kaivata väriä kontrastina ja sitä tuli sitten lisättyä maanläheisissä sävyissä. Valkoinen on aina vain niin kaunis ja puhdas. Ole vain ylpeä kodistasi:)

  1. Kiitos Mysterious M! Se on aivan totta. Valkoinen kaipaa jotain säväystä ja tällä hetkellä meillä on hyvin niukalti puunsävyjä. Haaveilen seinään kiinnitettävästä tv:stä, jotta saadaan tilaa istuinryhmälle. Verhotkin on tuloillaan, kun ehtii. Vaalea koti on pitkään ollut unelma ja nyt oli viimein rohkeutta toteuttaa se lattiaa myöten. <3

 7. Aivan ihana koti ja niin kaunis <3

  1. Kiitos S! <3

 8. Ai että! Valkoinen väri sisustuksessa on niin kaunis!

  1. Kiitos Jenna! <3 Kyllä se näin vaan on. Vähän salaa jo mietin, että mitähän mahtaa tulla seuraavaan kotiin? Aikaahan tuohon on, mutta aina on kiva kun on jotain suunniteltavaa.

Kommentointi ei ole käytössä.