Sisustus Tyyli

Vaalean kotoisa ruokailutila

Ihana, pitkä kahden viikon joululoma on vietetty ja paluu arkeen tapahtui tällä viikolla. Vietimme tunnelmallisen, valkean joulun pohjoisessa. Viikko vanhassa hirsimökissä takkatulen äärellä teki enemmän hyvää kuin olin toivonut. Ainoa miinus oli se, että meidän piti todellakin palata kotiin jo ensimmäisen lomaviikon jälkeen. Viime syksy oli monin tavoin melko rankka ja olin odottanut lomaa enemmän, kuin myöntänyt. Näette tunnelmallisesta lomastamme kuvia vielä myöhemmin, sillä niitäkin kertyi useilla kuvausreissulla ihan topakka määrä.

Laitoin joulua hyvin vähän kotiin, sillä tiesin ettemme täällä kuitenkaan ole. Kuusi meillä oli, tottakai. Se oli lapsille todella tärkeä ja olipa siellä pari pakettiakin odottamassa. Kotiinpaluu oli vähän haikea, sillä tuntuu kuin koti olisi jäänyt elämään mennyttä aikaa. Vuodenvaihdekin kului perheen parissa muualla. Joulun jälkeen koti näyttää aina hurjan tyhjältä, kuin suurelta ammottavalta aukolta. Tyhjyys on terapeuttista, mutta hyvin pian silmä alkaa kaivata jotain. Niinpä minulla on tapana jättää aina jotain vähän joulumaista, mutta kuitenkin ajatonta esille. Pieni ripaus punaista, muutama kynttilä sekä kaunis kukkakimppu. Torkkupeitto tietysti lämmittää pakkasiltoina ja kuuma juoma tuntuu taivaallisemmalta kuin kuulostaa.

Myin pois meidän Vitran DSW-tuolit, sillä halusin yksinkertaistaa ilmettä. Ajatuksena on, että nämä kolme tuolia siirtyvät jossain vaiheessa (ehkäpä uudessa kodissa) toiseen käyttöön ja hankimme uudet tuolit. En vielä ole edes suunnitellut asiaa enempää, sillä se ei ole vielä ajankohtaista. Sellainen ajatus kuitenkin muhii mielessämme ja ehkäpä pöytämallin löytyessä on helpompi tehdä päätös.

Taulukollaasi koki myös vähän lisäystä, kun päätin eräänä päivänä paukauttaa naulan seinään sen enempää pohtimatta. Olin jo jonkin aikaa haaveillut yhdestä tai kahdesta lisätaulusta ja niin se vaan sitten tapahtui. Harvemmin olen impulsiivinen, mutta tämä tuntui jotenkin hyvältä ratkaisulta. Loppujen lopuksi ilme näyttää minusta kyllä nyt paremmalta.

Ruokailutila on nyt yksinkertaisemman näköinen jo siitä syystä, että yksi sävy puuttuu. Mustavalkoisuus kaipaa aina jotain pientä, joten kukat, kynttilät, tekstiilit ja astiat vähintään tuovat yksin tai ryhmänä sitä puuttuvaa tunnelmaa. Yksinkertaistin aika paljon kotia, etenkin olohuoneesta. Pronssin värinen peili on ollut meillä jo viisi vuotta ja se on ollut olohuoneessa pitkään seilaten paikasta toiseen. Kokeilin sitä hetken mielijohteesta nurkkaan kulmittain ja se istui siihen aika hyvin. Pitkään häirinnyt musta tv asettui seinustalle nyt paremmin, kuin ennen. Korkeutta siis kaivattiin ja olen aika tyytyväinen alakerran aikaansaannokseen.

Alakerran lukunurkkaus on myös ollut pienen petrauksen alla, sillä kokeiltiin kalusteita näin matkan vastapainoksi. Siitäkin on tulossa piakkoin postausta, sillä se on nyt just täydellinen!

Nyt toivotan teille kaikille oikein upeaa ja onnellista alkanutta vuotta!

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Kaunista ja rauhoittavan näköistä. Ihanan kuuloinen joulu ja pitkä loma teillä! Oikein ihanaa alkanutta vuotta! <3

    1. Mia Huttunen says:

      Kiitos Jenni! Kyllä, meillä oli aivan ihana joululoma – vielä ilman stressiä!
      Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle!<3

Kommentointi ei ole käytössä.