Sisustus

Vaaleanharmaat verhot

Ikkunaremontin myötä meille hankittiin uudet verhotangot. En muista millään, minkälainen viritys meillä oli silloin, kun koti ostettiin hieman alle kolme vuotta sitten. Ennen muuttoa remontoimme pinnat ja poistimme ylimääräiset listat jne. katosta. Käsittelimme silloin myös katon valkoiseksi sekä laitoimme hieman koristeellisemmat kattolistat. En halunnut remontoida asuntoa liian moderniksi sisältä, sillä talo on kolmekymmentä vuotta vanha. Uusien verhojen myötä olohuoneen tyyli alkaa olla nyt sitä, mitä olen koko ajan hakenut: ajaton, klassinen ja hitusen moderni.

Sisustus tuntuu nyt enemmän kokonaiselta ja enää puuttuu vain hieman vanhaa. Musta piano sulautuu kokonaisuuteen upeasti ollen hyvä pari tummanharmaalle sohvalle. Ilmettä täytyi keventää Kartellin sohvapöydällä sekä käsinojaisella tuolilla, jotka molemmat ovat pitkäaikaisia haaveita. Minulle oli alusta asti selvää, että haluan vaaleat, luonnonsävyiset verhot. Puhtaanvalkoiset verhot voisivat sopia talviseen sisustukseen, mutta ennemmin valitsisin luonnonvalkoiset verhot täydentämään maton pariksi. 
Vaaleansävyinen värimaailma on yksi mitä en vaihda. Olen vuosia ihastellut valkoisia koteja, joissa on rohkeasti ja taitavasti käytetty kirkkaita värejä. Kokeilin joskus värejä lastenhuoneessa, mutta se ei koskaan oikein tuntunut luontevalta. Päätin, että nyt noudatetaan parhaimmalta tuntuvaa linjaa ja se tarkoittaa ylimääräisen karsimista ja keskittymistä miellyttäviin yksityiskohtiin. Niinpä olen jättänyt meille parhaimmat palat ja hankintoja pohdin edelleen pitkään.
Verhot on hankittu Ikeasta ja ovat oikeastaan pimennysverhot. Meillä on ennenkin ollut samantyyppiset verhot, mutta erityyppisellä kiinnityksellä. Nämä ovat todellinen low budjet löytö, eli verhopari lähtee alle 30 eurolla hyllystä. 
Koti on nyt lämmin ja kutsuva, tyylikäs ja sopivan kotoisa. Verhot tuovat ripauksen sitä arvokkuutta ja tunnelmaa, mitä olen hakenut. Minulla on tyttöjen kanssa neuvottelut meneillään, että saisin ruskean vintage-lipaston alakertaan. Aika heikolta näyttää, sillä lipasto on täydellinen heidän huoneeseensa ja minulta puuttuu paikka alakerrasta. Missään ei siis ole varsinaista lipaston mentävää paikkaa, vaikka siis asettaisin sen tuonne television ja verhojen väliin nurkkaan. Taitaa olla tuollaisenaan liian suuri eli uuden vanhan sivupöydän etsintään!

Saatat myös pitää...

6 kommentti

 1. Kaunis tunnelma ja verhot tuovat kyllä mukavaa pehmeyttä sisutukseen! Ihanalta näyttää! <3 Itse pyörittelin edellisen kodin pellavaverhoa kädessäni, kun alkaa taas joka keväinen/kesäinen ongelma vaivata makkarissa, nimittäin yhdestä ikkunasta paistaa suoraan sälekaihtimen reunasta nukkumapaikalleni aamuaurinko ja sehän tarkoittaa todella aikaista heräämistä sitten… Niinpä mietin, että josko laittaisin vain tuohon yhteen ikkunaan verhon ja nukkuisin ehkä hiukan pitempään… 🙂

  Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  1. Kiitos Jenni, pehmeys on oikea adjektiivi kuvaamaan fiiliksiä paikan päälläkin. Tuo kuulostaa ikävältä ongelmalta, sillä auringonnousu on jo hyvin aikaisin. Kannattaa ehdottomasti kokeilla verhoa, onko niin että aurinko paistaa siitä myös loppukesästä?

 2. Tykkään kovasti tyylistä, jonka suuntaan olohuoneen sisustus on mennyt. Aiemmin oli niin kovin valkoista, nyt musta/harmaa tuo kaivattua kontrastia. Tykkään!! <3
  Mukavia pyhäpäiviä!

  1. Kiitos Anu, tykkään itsekin enemmän. Kaikki sisustusasiat ovat olleet katkolla talven ajan ja nyt alkaa olla taas voimia (ja intoa).
   Hyvää pääsiäisen jatkoa!

 3. Hurjan kauniit ja kokonaisuus yhdistyy verhojen myötä upeasti!

  1. Kiitos Jenna, hyvin sanottu. Alkuun tuntui, että jotain on liikaa ja nyt silmä on jo hyvin tottunut. Sohvaan pohdimme vielä toisia päällisiä, näitä kun täytyy välillä pestä.

Kommentointi ei ole käytössä.