Sisustus

VAALEITA PINTOJA

Kotimme vaaleat pinnat antavat hyvän pohjan sisustamiselle. Pidän erityisesti parketistamme, vaikka valinta ei ollut ilmiselvä. Pohdimme pitkään vaalean puunsävyisen kalanruotoparketin ja tämän valkoisen tammiparketin välillä. Tiesimme, että haluamme vaalean lattian kotiimme. Ideana oli myös yhtenäinen ilme, vaikka alakerrassa onkin viittä erilaista lattiaa, joista kolme näkyvillä ja kaksi ovien takana. Eteiseen valittiin laattalattia käytännön syistä ja erilliskeittiöön valikoitui harmaa betonilattia. Samaa betonic-materiaalia meillä on myös kylpyhuoneessa. Vaaleita sävyjä ja pintoja.

Joku lukija saattaakin ehkä muistaa, että meillä on sohva ollut monella tavalla olohuoneessamme. Kokeilimme tätä asettelua aikaisemmin, mutta jostain syystä kalustejärjestys on muuttunut useaan otteeseen. Siihen saattaa ehkä vaikuttaa se, että huone on hieman hankalan mallinen. Toisaalta meillä on myös minun vanha piano, jolle ei ole montaa sijoituspaikkaa ja sen sijainti onkin ollut vakio.

Matto on tällä hetkellä ruokailupöydän alla, mutta tulee luultavasti siirtymään sohvan eteen. Juhlakausi lupailee kaikenlaista tahraa ja villamaton viikottainen tahranpoisto ei nyt tunnu kovin houkuttelevalta ajatukselta.
Valkoinen Vakka – laatikko on mainio lehtiensäilytykseen. Siinä päällä pysyy myös pieni torkkupeitekin. Vakka on yksi niitä hankintoja, joista tuskin tulen luopumaan. Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan ajaton ja edustaa kaunista, pehmeää muotoilua. 
Vaaleat pinnat kaipaavat myös jotain erilaista ja tyyliä pirskovaa. Sopivasti kontrastia syntyy, kun tuo tilaan jotain yllättävää ja mielenkiinto lisääntyy vastakohtien asettelusta. Nämä ovat makukysymyksiä ja kannattaa pohtia, mikä tuntuu itsestä hyvältä. Hutiostoksia syntyy helpommin silloin, kun kiirehtii eikä pohdi kunnolla omia mieltymyksiä. Itselleni tämä osoittautui aikaisemmin niin, että ostin kaikenlaista kynttilöistä pöytäliinoihin ja servetteihin aina kauniissa sävyissä ja kuvioissa. Oikeastaan en edes välttämättä pitänyt niistä, mutta taustalla saattoi olla ajatus ilahduttavasta sävystä. Kesti aika pitkään, että opin välttämään tätä sudenkuoppaa ja tajusin, että nautin selkeämmästä ja yksinkertaisesta tyylistä. Ajattomuus on aina ollut eräänlainen punainen lanka, sillä en yleensä innostu kaikesta mikä on juuri nyt muotia. Tietysti uutuuksia tulee joskus hankittua, mutta monen kokeilun jälkeen olen todennut, että kannattaa olla tyylilleen uskollinen. Ehkäpä tulevan postauksen aiheena voisikin olla minun tyylin kulmakivet? 
Palaillaan pohdintoihin myöhemmin, nyt alamme valmistella illan juhlia! Mukavaa lauantai-iltaa!

Saatat myös pitää...

6 kommentti

  1. Ihanan raikkaita kuvia!

    1. Kiitos, kiva kuulla.

  2. Kaunista ja rauhallista, ihanalta näyttää <3 Mukavaa viikonloppua!

    1. Kiitos Jenni! Mukavaa loppuviikkoa sinne teille!

  3. Wau, Kaunista, Niin kaunista! Oon ihan kade 🙂 Hyvää alkanutta viikkoa! http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    1. Kiitos Tintti! Kivaa viikonloppua sinnekin! Täytyypä tulla kurkkaamaan blogiasi. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.