Sisustus

Vaaleita sävyjä syksyyn

Syksy on ollut tänä vuonna erityisen lämmin ja kaunis. Elokuussa muutaman viileän päivän jälkeen ajatukset olivat jo pitkällä syksyssä, mutta näiden lämpimien päivien jälkeen voin vain todeta, että tällaisesta kesästä minä pidän. En välitä kovin kuumasta helteestä, mutta kevyen vaatetuksen sää on helppo ja miellyttävä. En muista, että olisin koskaan aikaisemmin kulkenut ilman sukkia ja vieläpä avokkaissa syyskuussa.

Syksy kuitenkin lähestyy ja sitä lupailee tyttäremme syntymäpäivät. Ajankohta on aina ollut kirpeän viileä, neuleet ja omenat tulevat ensimmäisenä mieleeni. Tänä vuonna juhlimmekin erityistä päivää, sillä rakkaamme täyttää kymmenen vuotta! Nyt ymmärrän hyvin naapureita ja sukulaisia, jotka ovat valmistelleet kotiaan sekä pihaansa lastensa lakkiaisia tai muita juhlia varten. Sehän on mitä mainion kannustin saattaa keskeneräisiä projekteja loppuun. Muutamia tulee mieleen menneiltä vuosilta.

Syksyä kohden olohuone on selvästi ottanut harppauksen harmaampaa sävymaailmaa kohden. Kesän jälkeen kaipaan todella paljon yksinkertaista, selkeälinjaista kotia, jossa ei ole tilaa ylimääräisille tavaroille. Vanha vintage-lipasto on siirtymässä meidän makuuhuoneeseen, mikäli vain mahtuu sinne ja saan lego-urakan eteenpäin. Sen lähteminen tilasta on tuonut entistä enemmän vaaleutta alakertaan.

Pianon päälle tuntuu kasaantuvan aika paljon tavaraa ja pitäisi miettiä, onko kaikki aivan tarpeellista. Siinä on tällä hetkellä maljakko, muutama meneillään oleva kirja sekä pari kynttilä. Sohvalle laitoin lisää ”koristetyynyjä”, sillä selkävaivojeni takia sohvan omat pikkutyynyt piti laittaa hetkeksi pois.

Jaksan edelleen haaveilla toisesta valkoisesta Vakka-laatikosta, mutta tästä suuremmasta. Tämä toimii hyvin pienenä säilytyslaatikkona ja ei ehkä sivupöytänä, mutta kuitenkin antaa valaisimelle paikan.

Kompromissina makuuhuoneen pöytä siirtyi alakertaan ja sain suuremman työpöydän isompaan huoneeseemme. Nyt visioni kapeasta pöydästä portaikon vierellä toteutuu. Kuvasta puuttuu enää Kartellin pöytävalaisin, joka on ollut hankintalistalla jo neljä vuotta. Tänä vuonna ajattelin käyttää säästöjä siihen. Toinen tavoite voisi olla tavaran ja vaatteiden myyminen hankintaa varten.

Alakerran järjestys toimii hyvin myös silloin, kun sohva on käännetty keskelle huonetta. Olohuone on aika tilava meidän makuun ja juuri siitä syystä tällainen sivuilta avoin sohva oli hyvä ratkaisu. Korkeat käsinojat olisivat rajanneet istuma-aluetta, mutta nyt alue tuntuu ”avoimemmalta” kevyellä selkänojalla ja ilman sivuja.

Aamu alkaa pian valjeta tänne pääkaupunkiseudulle ja viideltä heränneennä saatan kohta ottaa pienet aamu-unet. Jostain syystä olen alkanut heräilemään neljän viiden aikaan ja sen jälkeen on mahdoton saada unta. Talo on hiljainen ja kahvi tippuu nopeasti, miksen ottaisi omaa hetkeä ja palaisi sitten hetkeksi pellavaisen peiton alle?

Ihanaa sunnuntaita Sinulle!

Saatat myös pitää...