Sisustus

VALKOINEN HORTENSIA

Vanhan talomme suurista ikkunoista tulvii valoa suurina ryöppyinä. Aurinko pilkahtelee sadekuurojen välissä, ukkosta on riittänyt useina päivinä. Tällaisina päivinä puuhailee mielellään sisällä ja käy nauttimassa ulkona raikkaista hetkistä.
Vaihdoin pitkästä aikaa valkoisen Hayn sohvapöytämme olohuoneeseen sillä tahdoin yksinkertaistaa kodin tunnelmaa. Kuulostaa varmaan sinällään aika hassulta, onhan sisustus muutenkin melkoisen yksinkertainen kaikessa vaaleudessaan. Valkoiset hortensiat kukkivat todella kauniisti pihallamme. Nappasin pari oksaa olohuoneeseenkin auringonsäteiden vietäväksi. Tuoksuttomat hortensiat kestävät hyvin, kun niitä ei sijoita paahteisimpaan auringonvaloon ja kastelee kohtuudella. Sain taas kerran todeta, ettei kehoni taida sietää enää ollenkaan tuoksuvia kukkia ja kauniit valkoiset liljat saivat lähtöpassit terassille. Pidän kirjaa kukista joita en siedä, sillä hyvin usein vieraat tuovat juuri niitä joista saan vahvoja allergiaoireita. Näitä ovat mm. neilikat, hyasintit, liljat (paitsi tuoksuttomat), krysanteemit ja pajut (vaikka eivät kukkia ovatkaan, näitä tungetaan joka paikkaan vähän sesongista riippuen). Onneksi on kuitenkin paljon leikkokukkia, joiden kauneudesta saan nauttia sitäkin enemmän. Osaisikohan sitä enää elää ilman kukkien ja kasvien suloisuutta? Olisiko koti enää koti ilman yhtään kasvia ja niiden tuomaa hyvää fiilistä?
Sisustus on pysynyt kodissa ennallaan. Uusia hankintoja on maltillisesti, mitä nyt joitain superkivoja juttuja on tupsahtanut vastaan. Niistä lupasinkin postata pian, I hope. Tiedättekö sen tunteen, kun löytää jotain mistä tykkää vuodesta toiseen? Minulle on käynyt niin näiden Iittalan messinkisten Nappuloiden kanssa. Nämä sopivat niin hyvin ihan mihin tilaan vaan – kodista toiseen. Katselin eräänä päivänä kaappien sisään ja totesin, että turhat jutut ovat melko varmasti vähissä. Maljakoiden määrää täytyy vielä pohtia, vaikka niitäkin on hyvä olla erilaisille kimpuille. Ja niitähän meillä seilaa edes taas, you know. Sisustus on siis pikkuhiljaa rakentunut tähän kotiin ja osat ovat löytäneet lähes vakiintuneen paikkansa. Edes minä en kuitenkaan osaa elää niin, että samanlainen look pysyisi pitkään. Luultavasti edessä on siis asetelmien vaihtoa, kukkia fiiliksen mukaan ja muuta sen sellaista, vaikka suuremmat linjat pitävät paikkansa (ainakin melkoisen hyvin). 
Ihanaa heinäkuun alkua!

Saatat myös pitää...

4 kommentti

  1. Ihania kuvia, hortensiat on kyllä valtavan kauniita, onneksi niitä voitte pitää sisälläkin!

    1. Kiitos!

  2. Oi miten ne onkaan kauniita 🙂

    1. Kiitos, niin ovat. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.