Sisustus

VALKOINEN PETAUS

Mitä lähemmäs talvi tulee, sitä valkoisemmaksi makuuhuoneen sisustus muuttuu. Vai voiko se tästä vaaleammaksi tulla? Meillä on pääsääntöisesti aina joko valkoiset lakanat tai vaaleanharmaat pellavalakanat käytössä eli hyvin pelkistetyllä ja nudella haluan tyylin pysyvän. Koristetyynyissä voi leikitellä, kukat ja kasvit tuovat eloa, mutta myös muut vaihtuvat seikat kuten peitteet, valosarjat ja paperikassit elävöittävät. Makuuhuoneeseen kantautuu joskus liikaa tavaraa, mikä ei päädy syystä tai toisesta paikalleen. Huoneen pienen koon vuoksi haluan pitää ilmeen yksinkertaisena – näin pystyn rauhoittumaan nukkumaan helpommin. Lapsemme alkavat olla jo kouluiässä, tästäkin huolimatta univajeen tuomat haasteet ja väsymys tuntuvat edelleen.
Sänky oli kesäaikaan toisella seinällä ja vaihdoimme puolta jälleen. Ikkunasta kantautuva, tuore ja viileä ilma tulee nyt enemmän jalkojen puolelle. Pimennysverhon avulla siihen voi vaikuttaa myös, mutta sitä ei tule käytettyä jatkuvasti. Tässä järjestyksessä haasteena on yöpöytä, joka on nyt auttamattomasti tiellä. Vaatekaapin edustalla on tilaa vain hyvin kapealle ja pienelle pöydälle ja sellaista ei nyt ole saatavilla. Vaihtoehdoksi nouseekin nyt seinään kiinnitettävät valaisimet.
Vaihtelu virkistää, mutta totuuden nimissä tämä on toimivin järjestys tässä huoneessa sängyn suhteen. Kaipaisin kuollakseni samaa järjestystä, kuin vanhassa kodissamme eli sänky ikkunan eteen. Luulen, ettei se kuitenkaan toimisi täällä sillä patterin edessä täytyy olla reilusti tilaa. 
Sängynpääty voisi muuten olla seuraava askel. Olemme pohtineet sitäkin ruhtinaallisen kauan ja se toisi kotoisaa tunnelmaa. Ja se tyyli, niitähän on monia vaihtoehtoja. Jotain helppoa ja yksinkertaista?

Saatat myös pitää...