Sisustus

Valkoinen Vakka

Yöpöydän osalta ollaan nyt paljon viisaampia – itseasiassa molempiin makuuhuoneisiin saatiin eilen miellyttävä ratkaisu. Olen pidemmän aikaa siis pohtinut, mitkä olisi mieluisat ja käytännölliset pöydät. Haasteita on tullut siinä kohtaa, kun olen miettinyt sängyn korkeutta. Meidän sänkyhän on juuri nyt epäkäytännöllinen ja rikki. Runkopatja katkesi parista kohtaa muuton yhteydessä ja olihan sillä jo ikääkin (ettei ole mikään ihme), pitkään ollaan nukuttu näin ja selässä sen jo tuntee. Lähinnä ongelmaa tai päänvaivaa on tullut siitä, että hankittaisiinko meille vähän kapeampi sänky. 120 on liian pieni, mutta 140 voisi ehkä toimia. Ollaan molemmat pieniä ihmisiä ja jos totta puhutaan, niin nukun itse aina keskellä sänkyä. Toinen seikka on vielä se, että ollaan vähän kahden vaiheilla jos hankittaisiin sänky vasta sitten uuteen kotiin. Eli vielä ei voi tietää kokoa ja korkeutta.

Valkoinen Vakka tuli nyt kuitenkin hankittua. Vakassa epäilytti aluksi sen koko ja leveys, että miten mahtuu pieneen kohtaan. Koska löysin sille toisenkin (tai parikin) paikan, niin ajattelin että menköön. Aluksi vakka olikin kaapissa säilytyslaatikkona, pian olohuoneessa ja nyt loppuviimeeksi kokeilin sitä eilen makuuhuoneeseen. Päivän päätteeksi olen lähes varma, että jossain vaiheessa tuohon täytyy hankkia kaveri eli toinen samanlainen, jotta saadaan vähän pöytäkorkeutta. Nyt pitäisi vielä päättää, mitä tuolla säilyttää. Juuri nyt aikakausilehtiä, mutta myöhemmin ehkä laukkuja, koruja, kenties?

Yksi mietinnän aihe Vakassa oli vielä työtilan sijainti. Sekin tuli ratkaistua siten, että vakka on aivan sängyn vieressä ja talja osittain sängyn alla. Sopii aika kivasti!
Nyt muuten alkoi maalisormia syyhyttää entistä enemmin. Löysin mahtavia ideakuvia netistä, missä makuuhuoneen lattia on valkoinen ja muun kodin tumma. Voisi olla just niin meilläkin! Mies on alkanut näyttää vihreää valoa makuuhuoneiden lattian maalaamiselle, joten nyt täytyisi vaan tutustua aiheeseen vielä tarkemmin. Näyttäisi nämäkin kuvat ihan erilaisilta, jos maalaisin tämän huoneen lattian…
Niin ja se lastenhuoneen yöpöytä. Kirjoittelen siitä myöhemmin, en ole ehtinyt vielä kuvata sitä. Sen verran kuitenkin, että päädyin siihen toiseen vaihtoehtoon ja se on upean näköinen huoneessa!

Ja joku ylläri on täälläkin…
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Loppuun vielä muutama kiitoksen sana lukijoille. Olen huomannut, että blogin pariin on löytänyt uusia tuttavuuksia. Aivan ihana saada teitä tänne ja monen nimimerkin takaa on paljastunut hienoja blogeja! Yritän piakkoin saada tuon lukulistan päivitettyä, niin pääsette tutustumaan myös näihin kivoihin tuttavuuksiin.
Iloista viikonlopun alkua ihanaiset! 

Saatat myös pitää...

9 kommentti

 1. Meillä on 140 cm futon sänky ja kuin myös molemmat olemme pienikokoisia mahdumme hyvin, olen tykännyt ja jää pienessä makuuhuoneessa tilaa yöpöydille ja korille johon saa yöksi päiväpeiton ja koristetyynyt.

  1. Kiva kuulla kokemuksestasi! Ollaan nyt käyty katsomass asänkyjä uudemman kerran ja luulen, että päädytään tuohon 140 kokoiseen. Pieni huone tuo omat haasteensa ja mitä turhaa ostamaan suurta kalustetta, jos pienemmälläkin pärjää hyvin.

 2. Vakka on tosi kaunis ja monikäyttöinen. Semmonen klassikkotuote jo syntyessään. Täälläkin toivelistalla.

  1. Niin on. Vanhoja kirkkovakkoja selaisin huutiksesta pari vuotta, enkä onnistunut huutamaan yhtään kohtuuhintaintaista. Ilahduin kovin, kun vakka tuli Iittalan valikoimaan.

 3. Vakka on tosi kaunis ja monikäyttöinen. Semmonen klassikkotuote jo syntyessään. Täälläkin toivelistalla.

 4. Onpa kiva tuo valkoinen vakka! Olin meille suunnitellut koivun väristä, mutta nyt tulikin vaikeus valita.

  1. Olen samaa mieltä. Tuo valinnan vaikeus se vasta onkin, mietin myös meille koivua, mutta se ei tuntunut kivalta tätä tummaa lattiaa ajatellen. Toivottavasti pääset pian päätökseen värin suhteen.

 5. Aivan ihanan näköistä ja ihana blogi sinulla. http://www.kotiaurorassa.blogspot.com

  1. Kiitos JohannaL! 🙂
   Ja kiitos blogilinkistä, tulen piipahtamaan.

Kommentointi ei ole käytössä.