Sisustus

Valoisa makuuhuone

Vaalea kotimme tuntuu valoisaan kesäaikaan todella avaralta sekä kauniilta. Melkein neljän vuoden jälkeen olen edelleen hyvin tyytyväinen valintoihimme ja materiaaleihin. Parkettilattia on ollut kestävä ja helppohoitoinen, eikä se oikein ole koskaan näyttänyt niin ”likaiselta” kuin olisi voinut kuvitella. Tosin meillä ei ole lemmikkejä, mikä voi vaikuttaa asiaan.

Makuuhuoneemme sijaitsee valoisammalla puolella taloa ja ilman pimennysverhoja olisin pulassa. Lastenhuone taas tuntuu aina vähän hämärältä ja siellä tarvitsee jatkuvasti lisävaloa. Kesäaikaan pienessä tilassa luonnonvalo tekeekin ihmeitä, sillä huone tuntuu heti paljon tilavammalta.

Makuuhuoneen tekstiilit ovat yksivärisiä ja yksinkertaisia. En osaa oikein tuoda väriä tilaan ilman, ettei se tuntuisi vieraalta. Luotan siis siniseen pieninä paloina pitkin kotia. Tilat ovat kuitenkin valoisat myös ilta-aikaan.

Sängynpääty puuttuu meiltä vieläkin ja rehellisesti sanottuna en usko, että saamme sitä tänne edes hankittua. Pääty toisi varmasti viimeistellyn ilmeen, mutta toisaalta huone voisi tuntua entistä ahtaammalta.

Kartellin yöpöydät ovat juuri niin sopivat tänne kuin kuvittelin. Pitkä haaveilu kannatti ja nyt kokonaisuus on sellainen, mitä alunperin pohdin.

Yksi asia mikä vielä voisi olla järkevä hankinta, on helmalakana. Se voisi suojata sängyn runkoa, mikä on valkoinen. Meillä on kapeampi sänky, joten valinnanvaraa on vähemmän. Nopeasti katsottuna esimerkiksi Stockmannilla on ihan hyvä valikoima, mutta oikeaa kokoa on vaikea saada mieluisista.

Helmalakanan ainoa ongelma ei ole koon saatavuus, vaan myös värin valinta. Helpoin olisi etsiä valkoinen lakana. Tykkään kuitenkin tehdä valkoisen petauksen, joten harmaa tai hiekan sävyinen erottuisi kivasti taustasta. Lakanavalikoima painottuukin meillä valkoinen/harmaa – linjalle, joten tuo hiekan sävyinen voisi tuoda vaihtelua. Syy, miksi pohdin lakanan hankintaa tarkkaan on selvä. Juuri yläkerrassa vaatekaappien kätköjä kolunneena huomaan langenneeni kaikesta huolimatta samaan ansaan: tavaraa kertyy vaikka miten tarkka olisi. Etenkin arjessa unohtuu helposti periaate uusi sisään vanha ulos. Onneksi nyt on loma ja ehdin käydä taas tavaroita läpi. Ainakin tuo vaatepuoli on sellainen, mikä kaipaa nyt muutosta. Nuoremman täytettyä kokonaiset kahdeksan vuotta on tullut aika mitä ilmeisemmin laittaa jo pienet koot pois.

Saatat myös pitää...