Sisustus

Valoisat hetket kodissa

Valoisia hetkiä on tähän aikaan vuodessa hankala metsästää. Sää puolestaan vaikuttaa melko paljon asiaan ja sateisina päivinä on hämärää aamusta iltaan. Se taitaa olla yksi syy, miksi sisällä tunnelmoidaan erilaisilla valosarjoilla, kynttilöillä, lyhdyillä ja takkatulen loimussa. Hyvä valaistus vaikuttaa myös kodin tunnelmaan ja korostaa parhaita puolia. Minä olen paraskin puhumaan, kun olohuoneen katosta uupuu edelleen valaisin! Alakerran valosuunnittelu on parhaillaan käynnissä ja pohdimme eri vaihtoehtojen välillä. Päivisin valo heijastuu kauniisti vaaleilta pinnoilta ja siksi vaalea lattia olikin meille sopiva valinta.
Haluaisin meille todella kovin takkaa, mutta tulisijan uupuessa vaihtoehdot ovat rajatut. Iittalan sisustustakka olisi upea, mutta ainakin tällä hetkellä liian tyyris hankinta. Toisenlainen sisustustakka olisi myös hyvä vaihtoehto ja helposti toteutettavissa. Näin upean toteutuksen eräässä sisustusohjelmassa ja siinä korostui takan visuaalinen puoli käytäntöä enemmän. Katsotaan syntyykö juttua aiheesta enemmänkin, jos innostun koristetakan tekoon?
Otin kuvat alkuviikosta, jolloin oli upea aurinkoinen sää. Kävin myös kurkkaamassa Elloksen tulevaa kesää, mistä postailen myöhemmin lisää. Näin pimeän vuodenajan keskellä oli hienoa saada pilkahdus aurinkoa ja annos tulevaa kesää. Sään puolesta oli kyllä nappiajoitus!
Meillä valmistaudutaan pikkuhiljaa viikonloppuun. Suunnitelmissa oli kaikenlaista, sillä täytän vuosia. Minulle nousi kuitenkin päivällä kuume ja olokin on sen mukainen. Pikkuapulaiset auttavat innoissaan, ovat laittaneet tänään pyykkiä kuivumaan (pieni koneellinen) ja tyhjentäneet tiskikoneesta helpot jutut. Eiköhän se tästä levolla lähde. Rentouttavaa iltaa!

Saatat myös pitää...

8 kommentti

 1. Pikaista paranemista! Täälläkin podetaan vuosituhannen rajuinta yskää…köh, köh!

  1. Kiitos AnuElina, tässä alkaa pikkuhiljaa olo kohentua. Toivottavasti paranet yskästä, ikävää sairastella.

 2. Kaunis koti <3 Itselläni oli jossain vaiheessa seinään kiinnitettävä sähkötakka, mutta piti niin meteliä, että luovuin siitä. 🙂

  1. Kiitos Suffeliini! Mulla on mielessä sellanen yksinkertainen ja edullinen, missä voisi poltella tavallisia kynttilöitä. Saa nähdä jaksaako innostua? 🙂

 3. Valoisaa on kuvissa ainakin kun on niin raikkaan valkoista! Minäkin odotan aina lyhyen työpäivän päätteksi et pääsisin edes muutaman kuvan kotona ottamaan, niin aina sattuu niin harmaa päivä ettei kuvista tule yhtikäs mitään! Kynttilät ja tunnelmat ovat kyllä muutoin olleet kohdallaan, epäsuotuisat hämärät vaan latistaa kuvaamista!

  1. Sanos muuta, kuvaaminen on nyt haasteellista ja tuntuu että viikonloputkin menevät silmissä. Eiköhän ne valoisammat päivät taas palaile viimeistään tammikuussa.

 4. Ihanat kuvat! Kuvia on niiiin vaikea ottaa, jopa päivällä!! Ja sitten kun ei ole koskaan päivisin kotona niin se on vieläkin vaikeampaa! heh!

  Ihanaa perjantaita.

  1. Kiitos S! No niinpä, saa olla tarkat asetukset kamerassa ja mielellään jalusta käytössä. Ja kyllähän tuo päivä jo hämärtää aikaisessa vaiheessa.

Kommentointi ei ole käytössä.