Sisustus

Valoisat illat

Kesän parhaita juttuja ovat ehdottomasti valoisat illat ja pohjoisen yöttömät yöt. On se jännä,  miten päivänpituus, toisin sanoen valoisan ajan pituus vaihtelee niin paljon kesän ja talven välillä. Itse olen ehdottomasti talvityttöjä, vaikka kaikista vuodenajoista pidänkin. Kesän odotetuin juttu on ehkä kuitenkin se valoisuus, mikä lisääntyy niin huimaa vauhtia etenkin kevään korvilla. Tai siltä se tuntuu. Aloin jo nuorena tyttönä seuraamaan päivän pituutta ja oli se aika kiva katsoa, miten muutamat minuutit venyvät pian tunniksi ja pian päivä jatkuu jo pitkälle iltaan aurinkoisena. Valolla tuntuu olevan niin suuri merkitys, että sen huomaa erityisesti talvisin jos lähtee viikoksi etelän lämpöön. Vaikka illat eivät olisikaan siellä valoisia (ja se pimeys iskee joissain paikoissa nopeasti ylle) niin aurinkoisuus ja valoisuus takaavat, että sitä jollain tasolla virkistyy.
Kuvasin eilen ihan hillittömän määrän valokuvia, kun oli niin aurinkoista. Näistä riittäisi postattavaa vaikka kahdeksi viikoksi, mutta saa nähdä maltanko palailla näihin kesäkuun alun tunnelmiin ensi viikolla. Jännäilen parhaillaan yhden työpaikan perään, josko saisin itselleni sen. Muutamia kivoja juttujakin odottelee tuolla ja lomiakin on jo suunniteltu. Taidan tänä kesänä uskaltautua yksin lasten kanssa reissuun, kun miehen lomat menevät loppukesään.
Vaaleanpunainen hortensia on kaunis ja mies osti sen minulle viimeeksi, kun oli lomalla. Ihan uskomatonta, että se on vieläkin hengissä. Viime viikolla alkoi näyttää vähän heikolta ja nappasin yhden oksan maljakkoon, mikä oli nuupahtanut varresta. Kukka virkosi vedessä ja sen jälkeen näytti ruukussa olevakin kasvi heräillä ja nyt se on ollut nättinä jo monta päivää. 
Meidän terassin tekeminen on nyt aivan jäissä ja uhkaa tosiaan jäädä elokuulle. Nurmi olisi tarkoitus laittaa viimeistään juhannuksena, mutta kyllä tämä asia vetää mielen kurjaksi. Tämä on kuitenkin sellainen asia, mitä en purematta niele eli miehellä täytyy olla hyvät perustelut tai palkkaan isäni hommiin. Tuntuu kurjalta, jos koko kesä menee siten ettei pihasta voi nauttia. Sen verran kuitenkin, että vanhat pionit ovat nyt nupuillaan ja istutettiin toiseen kohtaa kaksi pionia. Nekin on nupulla ja nyt täytyy toivoa, ettei sade tai tuuli piiskaa kaunokaisia. Viime kesänä kävi juuri niin, että pionit olivat juuri auenneet ja sitten rankkasade piiskasi ne rikki. Olikohan se niin, että pioni kukkii vain kerran vuodessa?
Keksin laittaa tuon hortensia vähän korkeampaan Ikean Papaya – ruukkuun, joka nostaa kukintoja ylemmäs. Huomasin, että suosin ruukkua kaikissa sisäkukissa joten kai se on yksinkertainen muoto mikä silmää miellyttää. Vielä olisi leijonankidat yhteen postaukseen, mutta säästän sen myöhemmäksi ettei blogi nyt muutu ihan kokonaan ”kukkablogiksi”, hah.
Mitä valoisiin iltoihin tulee, niin pian ollaan jo huipussaan. Tyttäremme on syntynyt vuoden valoisimpana päivänä, joten kutsun häntä joskus valon lapseksi. Kesäkuu on kaunista aikaa kun lehdet ovat aunneet ja pihat muuttuneet kauniin vihreiksi. Tosin meidän pihasta puolet on mullassa, but you got the point.

Saatat myös pitää...

4 kommentti

  1. Kivoja tapahtumia ja suunnitelmia, toivottavasti pääsette terassin kimppuun ennen loppukesää, siitä kun olisi iloa koko kesäksi. Hortensiat ovat niin ihania, omani ehti kuukahtaa, kun olimme pois, mutta ulkona tuo voisi vielä virkistyä, ainakin uusia kukkia on alkanut tulemaan. 🙂 Aurinkoa viikonloppuun!

    1. Toivotaan näin, viime kesä meni pitkälti remonttihommissa joten oltiin suunniteltu terassin teko tälle keväälle. No, katsotaan nyt miten käy. 🙂 Toivottavasti saat hortensiaan eloa, jospa se virkoaa vielä. Kiitos ja aurinkoista sunnuntain jatkoa sinne myös!

  2. Kauniita kuvia! Hortensiat on kyllä ihania, täälläkin normaalia enemmän vilahtanut kukkia blogissa, mutta kun ne on vaan niin kauniita! 🙂 Toivottavasti pääsette korkkaamaan vielä terassin tänä kesänä! 🙂

    1. Kiitos Suffeliini! Niin ovat, just sain tänään anopilta yhden hirtensian lisää. Joo, toivotaan että saadaan siihen terassiasiaan selvyyttä. Kyllähän se totta on, ettei viitsi rakentaa uutta kokonaan jos se pitäisi kuitenkin purkaa loppukesästä/ensi kevään. No, aika näyttää.

Kommentointi ei ole käytössä.