Sisustus

Vanha ikkunanpoka ja ruokailutilaa

Jotain uutta, jotain vanhaa…
Ruokailutilan pieni kohennus on tapahtunut kuin huomaamatta. Idea on johtanut toiseen ja nyt kokonaisuus on saanut aivan uudenlaisen ilmeen.
Kuvan ikkunapoka on esiintynyt useissa postauksissa ja se on vaihtanut meillä paikkaa – pitäisi varmaan miettiä, että missä se ei vielä ole ollut.
Ajattelin tähän paikalle (ikkunanpokan) mustavalkoista taulua, sellaista mikä olisi korkea ja näyttävä valkoista vasten. Ajattelin kokeilla tätä teoriaa tämän pokan kanssa ja olen jonkin verran ajatukseen tottunut. Poka ei ole niin korkea, kuin toivoisin, mutta anta hiukan suuntaa.
Näitä tähtivaloja en ole vieläkään raaskinut pakata talvisäilöön, joten ne tuli nyt tuomaan tuohon tunnelmaa.
Taulun kehykset olisivat mustat, joten ihan kiva kontrasti tuohon minusta tulisi.
Keittiöön olen haikaillut jo pitkään pientä liitutaulua, mihin voisi kirjoittaa vaikka kahviohjeen tai kauppalistaa. Meillä oli tällainen työpaikalla ja siihen oli kyllä kiva kirjoitella aina ohjeita ylös.

Tässä on mukavaa vaihtelua istua läppärin kanssa, kun työpiste on ompeluksien valloittamana.
Se hankaluus on, kun ei ole varsinaista työhuonetta, että aina ei tule sitten korjattua kaikkea ompelutavaraa pois, kun aikoo ommella jotain suuritöisempää. Tällä hetkellä on meneillään verhot tyttöjenhuoneeseen ja tekisi mieli samalla ommella myös makuuhuoneeseen. Jotain keväistä vaatetta olisi tarkoitus myös tehdä tytöille trikoosta, mutta ensin täytyisi ostaa oikeanlaisia neuloja ompelukoneeseen.
Tuon keltaisen jakkaran paikalle tuli porrasjakkara, mikä on sekin etsinyt paikkaansa jo pitkään.
Pikkusiskolla on vielä toistaiseksi syöttötuoli käytössä, mutta pikkuhiljaa ollaan siirtymässä siitä pois. Toinen tahtoisi jo kovasti olla iso, mutta täytyy varmaan totutella ruokailutuoliin useamman tovin, ennen kuin myyn tuota pois. Istumakorkeus ei ole kovin suuri aikuisesta katsottuna, mutta pienellä on paljon totuteltavaa.

Saatat myös pitää...

12 kommentti

 1. Täällä taas ihasteltiin noita mielettömän ihania kuvia!!! Tuo ikkunanpoka on kyllä ihana noiden valojen kera! 🙂

  1. Voi kiitos Suffeliini! <3
   Valot sattuvat vielä olemaan sopivan pituiset pokan päälle, kun monet valot joutuu laittamaan useaan kertaan ja menee sitten vähän sotkuisen näköiseksi.. 😀

 2. Ihana tuo ikkuna ja varsinkin tuo keltainen jakkara, herkullinen. Näkisin tuon ikkunan myös seinään naulattuna.

  1. Olet kyllä hyvä näkemään, nimittäin tuo poka oli pitkään poikittain sohvan päällä, seinään naulattuna. Sitten kyllästyin siihen ja nyt se on etsinyt uutta paikkaa.
   Keltaisen jakkaran maalaus on ollut yksi pitkäkestoinen suosikki, vaikka aluksi mietin, että miten niin värikäs voisi meille sopia? Hauskaltahan se näyttää ja on etenkin lasten suosiossa. 🙂

 3. Herkullisia yksityiskohtia ja ihania kuvia jälleen, ihastuin myös tuohon harmaaseen mukiin, onko se Lexitonin? Pystyisiköhän tuollaisia mukeja tilaamaan jostain?

  1. Kiitos -T!
   Muki on "bastion collection" ja niitä olen nähnyt liikkeissä harmaina sekä beigenä. Samaan sarjaan on myös tähtilautasia.

   Löysin tällaisen kaupan, mistä pitäisi saada nettipuodista tilattua:
   http://www.sisustuscountrypuoti.net

   Käy ihmeessä kurkkaamassa, jos kiinnostuit. 🙂

 4. Ihana! :):) Mä mietin just kanssa, että olisi ihana saada "ikkuna" meille!! JOtain vanhaa niin kaipaan tänne ja ekana tuli mieleen poka!!

  Kivaa päivää!!

  1. Kiitos S! 🙂 Nuo ikkunat on aika kivoja ja niitä taitaa olla vielä hyvin saatavillakin. Tuun sitten kurkkimaan, mitä keksit teille. Jotain kivaa se kuitenkin on. 🙂

   Mukavaa viikonloppua sinullekin!

 5. Todella kaunis!

  1. Kiitos Nonna! 🙂

 6. Voih miten ihania kuvia taas 🙂 Mä oon kanssa meille miettinyt keittiöön liitutaulua, mutta ei oo oikein sopivaa paikkaa löytynyt…

  1. Voi kiitos Jonna! 🙂 Itsellä on pitkään muhinut sellainen idea mielessä, että tekisi pienemmän liitutaulun keittiöön blenderin viereen, hedelmäkulhon taakse. Siihen voisi tosiaan kirjoitella vaikka smoothie-ohjeita ylös. Näitä olen nähnyt niin monessa kahvilassa, että tämä olisi aika hauska omaankin kotiin. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.