Sisustus

Vintage – astiakaappi

Sain toiveen kirjoittaa vanhasta astiakaapista, joka hankittiin tähän kotiin. Tämä on oikea aarre, kuin helmi kauniissa korussa. Olen tykästynyt siroihin ha vanhoihin kalusteihin. Antiikin tuoma viehätys on vain kypsynyt iän myötä ja rakastan kauniita kalusteita yhä enemmän. Modernin ja vanhan yhdistäminen on ollut jo pitkään tyylini ja tuntuu, että nyt vasta osaan tehdä hankinnat hiukan pidemmällä tähtäimellä. Moni seikkahan siihen vaikuttaa, mutta sanotaan nyt näin, että harvemmin enää pohdin kalusteen korvaamista jostain muusta syystä kuin hajoaminen tai muutto. No, kuka tietää miten tässä käy?
Kaappi on kooltaan pienen ja keskisuuren väliltä, kun ajatellaan sitä astiakaappina. Tai jos verrataan edeltäjään, Pentikin Alexander-kaappiin. Tähän väliin täytyy kyllä todeta, etten olisi ikimaailmassa uskonut luopuvani tästäkään kyseisestä kalusteesta, mutta niin sitä vaan elämä vei mennessään ja kaappi ei mahtunut mukaan. Kirjaimellisesti. Kaappi sai uuden kodin alkuvuodesta ja meille hankittiin tämä tilalle.
Kaappi on uskomattoman hyvässä kunnossa ja se onkin yksi seikka, mikä minua vanhassa miellyttää. Puurakenteinen, vankka ja ihailtavaa käsityötä. Kaikki on ehjää ja uskoisin, että hyllylevytkin ovat alkuperäiset. Ne ovat lasia ja muotoon leikatut. Laatikko alaosassa avautuu täydellisesti ja kaappi on yksinkertaisesti kaunis. Vain takaseinässä irtoilee hiukan lyhyeltä matkaa takapinnoite kaapin sisäpuolella. Kosmeettinen ja sitä ei havaitse, ellei tiedä mistä katsoa. Näyttäisi siltä, että on joskus kostunut siitä kohtaa.
Ylähyllyllä ovat Iittalan Essence – viinilasit ja muutamia lasisia kynttilänjalkoja. Keskimmäisellä hyllyllä aterin/kynttilälaatikko, sekä tuikkuja ja kankaiset lautasliina. Alahyllyllä on viinejä sekä Aaltovaasit. Tässä on kaikki vuodenympäri käytettävät tuikut yms. lukuunottamatta kruunukynttilöiden ja pienten tuikkujen pakkauksia. Meillä on näitä aina jemmassa. Ihan mieletön fiilis, kun on saanut kaiken nätisti tänne. Joulu- ja pääsiäisjutut ovatkin sitten erikseen, mutta sekin määrä on vähentynyt. Näistä sitten syksyllä lisää.

Kuvistani voi joskus jäädä oikeat mittasuhteet puolitiehen, mutta kuten näkyy ovet mahtuvat aukeamaan ja kaapilla on runsaasti tilaa ympärillään. Ruokapöytä on edelleen sama vanha Ikean pöytä, mutta ihan hyvin tähän ollaan mahduttu.
Kaapin yksityiskohdat viehättävät minua. Vetimet ovat hauskat ja alaosan kuviointi viehättää. Kaarevat ja sirot jalat tekevät ilmeestä ryhdikkään ja vienon.

Alalaatikkoon mahtuu yllättävän paljon tavaraa ja olen säilönyt tänne lähinnä paperiservettejä. Pakkaus kahvilusikoita sekä muutama pieni rasia koristeitakin mahtuu mukaan. Kaikelle on paikkansa ja en ole kertaakaan siivonnut tätä kaappia. Joskus maljakot vaihtelevat paikkaansa, riippuen siitä mikä on käytössä. Lasit, servetit ja tuikut pysyvät paikoillaan ja lasinen kaappi pysyy hyvässä kuosissa.
Kaapin sivuosa on myös lasia ja näin valo pääsee lävitse. Kaappi voisi näyttää sisältä muuten aika tummalta ja jopa synkältäkin, mutta nyt luonnonvalo pääsee valaisemaan lävitse.

Kaappi istuu mielestäni meille ja tähän taloon oikein hyvin. Tyyli on juuri oikea, lämmintä vintagea modernin ja vaaleuden keskelle. Etsin aika kauan tämän tyylistä kaappia, enkä olisi ikinä uskonut löytäväni tätä kotinurkilta. Onneksi olin oikeaan aikaan oikeassa paikassa. 
Nyt koti alkaa olla mieleisen näköinen. Vain mattoasia enää hiertää tuolla mielen sopukoissa. Ja se ruokapöytä. Vintagea, vintagea. Mitäs tykkäätte?

Saatat myös pitää...

20 kommentti

 1. Oi, tuo on todellakin oikea aarre, ihana löytö ja sopii vaalean keskelle kauniisti. <3 Mukavasti sopii puun sävy myös valkoisen kanssa ja tuo kontrastia. Aurinkoista torstaita!

  1. Niinpä, uskomaton löytö sillä harvoin näitä näkee. <3 Kiitos ja samoin sinulle!

 2. Kaappi on uskomattoman kaunis ja sopii tuohon tilaan todella hyvin :)) Vintage on just hyvä pienissä määrin :))

  1. Kiitos S, sen koko on oikeastaan juuri sopiva. Ei liian pieni tai suuri. No näin on, muutama vanha juttu antaa oikean tunnelman. 🙂

 3. Todella kaunis kaappi ja sopii todella hyvin teidän kotiin vaalauden rinnalle! <3

  1. Kiitos Marru! <3

 4. Todella upea ♥

  1. Kiitos Elisa <3

 5. Komea kaappi todellakin!Ja sopii kauniisti teidän valkoiseen kotiin.

  1. Kiitos AnuElina, puunväri tuo kyllä kivasti eloa vaaleuden keskelle.

 6. Oikea aarrekaappi! <3

  1. Kiitos <3

 7. Ps" millin sukka on synttärit? Mietin jos alettaisiin vaihtamaan synttärilahjoja?

  1. Synttärit ovat vasta joulukuussa eli sinne loppuvuodelle menee. Ihan kiva idea, milloin täytät itse vuosia?

 8. Monesko päivä täytät? Esikoisella on myös joulukuussa synttärit. Mulla on tässä kuussa, 18 päivä. Tuleeko liian äkkiä?

  1. Voi vitsi, meidän kuopuksella on muutama päivä sun jälkeen. 🙂 Yritän laittaa s-postia piakkoin, onhan se ollutkin jo työn alla hetken. 😀

 9. Mikäs tuossa matossa on vikana…

  1. Ei oikeastaan mikään, mutta jokin yksivärinen voisi tuoda kaivattua muutosta ja olisi kuitenkin neutraali. Tämä on sellainen matto, mitä en aio myydä kauniin kuvion takia. 🙂

 10. Kaunis kaappi ja sopii niin teille! Täälläkin yksi ajatus vanhasta kalusteesta muhii mielessä. 😉

  1. Kiitos Suffeliini! 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.