Sisustus

Pentikin jouluinen kattaus

Moni lukija miettii varmaan jo tulevaa joulupöydän kattausta. Laittaako pöytäliinaa, hankkiiko kukkia, kynttilöitä ja muita somisteita.Onko jotain tiettyä väriteemaa tai kantavaa ideaa, minkä ympärille jouluista tunnelmaa rakentaa. Kuvasin teille Pentikin kauniin kattauksen tuomaan iloa ja inspiraatiota joulukuun juhlallisiin hetkiin.

Kulta on ollut hopean rinnalla vahvasti minun jouluisessa tunnelmoinnissa jo vuosien ajan. Kattauksessa lasisen astiat ja kynttilänjalat tuovat kivasti keveyttä. Itse tykkään kuitenkin eniten ideasta laittaa pöytäliina rennonoloisesti poikki pöydän ja tehdä asetelman sen päälle. Meillä kun usein pöytäliina likaantuu jo ensimmäisessä kattauksessa ja toki siisti ilme olisi kiva säilyttää ainakin pyhien ylitse. Siispä olen tähän asti vaihtanut liinan useasti ja pessyt myös. Tämä kuvan idea voisi toimia myös meillä!

Tuo Pentikin pöytä on myös erittäin kaunis. Ihana! Meidän koti pitäisi olla muuttovalmis parissa viikossa ja jopa keittiö pitäisi valmistua jouluksi. Vanha miehen tekemä ruokapöytä on ollut aikamoisessa höykytyksessä rempan keskellä ja vaatii kyllä uusintakäsittelyä ja piakkoin! Ajatuksena olisi puun väri, sillä maali on kellastunut rumasti. Kaiken sen valkeuden keskellä ei ole ollenkaan paha ajatus.

Saatat myös pitää...