Sisustus

Lördagmys

Elokuinen lauantai on ollut tänään kesäinen, vaikka syksyn voi tuntea jo iholla. Aurinkoa, lämpöä, lasten naurua ja syksyn tuoksua ilmassa. Vuodenaikaihmisenä rakastan kaikkia neljää kautta ja koen joka ikinen kerta yhtä sykähdyttävän tunteen, kun huomaan seuraavan seasonin saapuneen. Syksyllä se on kuumien kesäpäivien hiipumista ja aurinkoisten, kirpeiden hetkien aistimisen päivän lomassa. Syys tuo kotiin pehmeyttä, lämpöä ja luontoa sisälle. Meillä tämä tarkoittaa pehmoisia tekstiilejä, tuikkuja ja herkullisia kauden ruokia. Syyskuuta kohden aamut muuttuvat kirpakoimmiksi ja raikas, aurinkoinen  syyssää piristää työmatkalla.
Kotimaiset omenat (erityisesti oman pihan) kuuluvat minun ja varmaan monen muunkin syksyyn. Vanhempi tyttäremme on syntynyt syyskuussa ja elokuun kääntyessä loppuun tulee hyvin nostalginen fiilis, kun ensimmäinen raskausaika palautuu mieleen. Pieneen ihmeen odottelu kotiin. Todella haikeana pakkasin viikolla vauvanvaatteita myyntiin. Suloisimpia olen säästänyt monta laatikollista, mutta nyt päätin tarttua härkää sarvista ja eritellä tunnearvoltaan tärkeimmät talteen ja loput myyntiin. 
Osittain syksy on myös muutoksen aikaa. Pikkuisemme lähti esikouluun ja arki tulee muutenkin muuttumaan muuton myötä. Työmatka minulla pidentyy jonkin  verran, vaikka ihan kohtuullinen se vielä on. Lapsilla se pitkä päivä on, kun vanhempien työpäivä on kuitenkin lyhyempi työmatkat mukaan huomioiden. Onneksi saamme sovittua työvuorot niin, että toinen vie ja toinen hakee.
Remontti etenee, vaikka itse en olekaan ehtinyt kovin montaa kertaa talolle töiden alettua. Sen verran sain väliaikatietoa, että kylpyhuoneen ja keittiön lattiat ovat valmiina ensi viikolla ja yläkerta valmistunee myös seuraavan viikon aikana. Keittiön suhteen ollaan aikataulusta hurjasti myöhässä. Nyt pitäisi käydä suunnittelusta työntouhuun. 
Meille tulee makuuhuoneisiin, käytäviin, olohuoneeseen ja ruokailutilaan valkoinen parketti. Jalkalistan lisäksi päätettiin hankkia myös kattolista, mitä edellisessä kodissa ei ollut. Portaat on tarkoitus käsitellä ja maalata, vaikka tekisi mieli kovasti nekin uusia. Niissä on paljon sellaisia kolhuja ja kohtia, joita ei voi oikein paikata. Tällä hetkellä budjetti ei kuitenkaan jousta eli tässä kohtaa täytyy säästää. 
Meidän keittiöön tulee pieni ruokakomero/varasto, mitä olen kovasti suunnitellut. Ikeassa on hyvät säilytysratkaisut, joita aion hyödyntää ainakin siihen tilaan. Vielä on mysteeri, tuleeko komerosta ruoka- vai tavarapainotteinen. Meillähän ei siis tuossa kodissa olen mitään niin sanottua varastoa, vaan tavara on karsittava minimiin ja säästettävä vain tarpeellinen.
Minulla on ollut tänään pitkä myyntipäivä ja huomennakin on töitä, joten hiippailen nyt saunan lämmityspuuhiin. Tytöille hankittiin tilan kasvaessa kylpyamme ja meillä kuluukin nykyään aikaa kylppärissä triplasti enemmän kuin ennen.
Pehmoista lauantai-iltaa toivotellen

Saatat myös pitää...

1 kommentti

  1. Iloa ja voimia arkeen! 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.