Sisustus

JOULUINEN LONTOO

Matkustimme mieheni kanssa kahdestaan Lontooseen aivan joulun alla minilomalle. Vietimme pitkän viikonlopun kaupunkia kierrellen ja joulun tunnelmasta nauttien. Kiireetön loma tulikin tarpeeseen, sillä pitkä syksy on vaatinut totisesti veronsa ja olen edelleen väsynyt. Jälkikäteen ajateltuna yksi ylimääräinen yö oli tarpeen, sillä lähtöpäivä jäi lyhyeksi myöhäisemmästä lennosta huolimatta. Niin sitä vain hujahti kolme päivää!
Saavuimme Lontooseen aamupäivällä jo hyvissä ajoin ennen lounasta. Emme suinkaan yöpyneet tässä upeassa rakennuksessa, vaan Bayswaterin alueella, kauniisti remontoidussa hotellissa. Valitsimme aamulennon aivan siitä syystä, että meille jäisi koko päivä aikaa tutustua paikkoihin. Ja uskokaa tai älkää, näitä paikkoja kyllä riitti!
Huoneemme oli kauniisti remontoitu mustavalkoiseen tyyliin. Huoneestamme avautui katunäkymä, hälyä oli vain nimeksi. Hotellin aamiaista ei tullut testattua, mutta voisimme hyvinkin tulla tänne toistekin!
Kuljimme maanalaisella sekä kävelimme kymmeniä kilometrejä ja nyt en liioittele yhtään. Kävelimme nimittäin eräänä päivänä hyvinkin pitkän kierroksen kaupungilla aina Big Beniltä Harrodsin ja Winterwonderlandin ympäri kiertämällä hotelliin asti! Askelmittarin mukaan matkaa tuli lähes 20km tuona päivänä! Meillä molemmilla oli pohkeet kyllä seuraavana päivänä melkoisen kireät ja kipeät. Tässä oli kyllä vähän huonoa onneakin matkassa, sillä satuimme eksymään hieman ilta-aikaan. Onneksi on reaaliaikaiset sijaintitiedot ja kartat nykypäivänä!

Lontoossa riittää nähtävää – moneen makuun. Lähdimme itse reissuun fiilistely mielessä rentoutumaan, kokemaan jouluista tunnelmaa, maistelemaan paikallisia herkkuja ja katsomaan mitä kaikkea sieltä löytyy. Yllätyimme positiivisesti ja matka yli odotukset monin verroin! Jouluisten katujen lisäksi mieheni halusi nähdä pakolliset nähtävyydet, eli BigBenin, parlamenttitalon ja Westminster Abbeyn. Ja niin paljon jäi vielä näkemättä eli seuraavaan kertaan!
Rakastan vanhaa arkkitehtuuria. Vanhat rakennukset kauniine pylväineen, rautaportteineen ja muiden upeiden yksityiskohtien kanssa vie sydämeni aina kerta toisensa jälkeen. Kaupunkilomissa onkin parasta se, että pääsee näkemään vanhoja rakennuksia ja ikuistamaan upeita yksityiskohtia!

Harmi, etten kuvannut kaikkia näkemiäni valoja, nimittäin Lontoossa oli aivan mielettömät valaistukset! Erilaisia variaatioita pitkin kaupunkia. Enkeleitä, palloja, tähtiä, kuusia – you name it! Voin lämpimästi suositella joulufiiliksen luomiseen.

Kaupungissa oli myös toinen toistaan parempia kahviloita ja ravintoloita. Kävimme joka kerta eri paikassa ja kokeilimme myös paikallisten suosimaa idyllistä paikkaa. Näin kaunis auringonlasku oli eräänä iltana, kun söimme päivällistä eräässä ravintolassa. Voisinpa palata pian!
Onnistuneen Lontoon matkan jälkeen ollaankin käyty suunnittelemaan jo seuraavaa reissua alkuvuoteen. Määränpää on vielä salaisuus, mutta suosittu kaupunkikohde Euroopassa. Arvaatko mikä?

Saatat myös pitää...

5 kommentti

  1. Lontoo on aivan ihana! Niin suuri, mutta niin kotoisa! Minäkin yritän päästä sinne heti alkuvuodesta taas. Täytyy ahmia Lontoota nyt ihan roppakaupalla, kun päiväretketkin ovat mahdollisia :). Mukavaa loppuvuotta!

    1. Aivan ihana tilanne teillä, toivottavasti ehdit käymään Lontoossa! Se on varmasti todella kaunis keväällä. Kävelimme erään puiston läpi ja siellä oli paljon lintuja sekä puissa puhkeamassa kukat. Kiitos ja mukavaa vuodenvaihdetta myös sinne!

  2. Ihanan kuuloinen reissu teillä ja kaunista katseltavaa sohvamatkailijallekin! <3 Ihanaa reissusuunnittelua, se on niin ihanan kutkuttavaa! 🙂

    1. Kiitos Jenni ja kiva kuulla. Laitoinko kuvia reilusti, sillä itse tykkään katsella matkoilta kuvia. Kiitos, täytyy käydä suunnittelemaan, sillä näitä pikkuruisissa olisi tulossa ainakin pari kappaletta ensi vuonna.

  3. Ihania kuvia <3 Lontoossa en ole itse käynytkään vielä, eli siellä täytyy joskus käydä. Mekin suunnitellaan kesäksi yhtä Euroopan kohdetta, toivottavasti matka toteutuu. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.