Sisustus

Koti kuin helmi

Kuva: Tuomas Uusheimo
Kävin hiljattain tutustumassa Saton uuteen hankkeeseen, Studiokodiksi kutsuttuun malliasuntoon. Vastassa oli pieni, mutta kompakti parvella varustettu yksiö – koko vain 15,5 neliötä. Saattaa kuulostaa ahtaalta, mutta voin luvata että tunnelma oli kaikkea muuta.

Kuva: Tuomas Uusheimo

Studiokoti on malliasunto vireillä olevassa hankkeessa, jonka tavoitteena olisi saada edullisia, mutta laadukkaita yksiöitä markkinoille. Hanke on vielä kesken, sillä rakennuslupa edellyttää viranomaisten hyväksyntää vireillä olevaan kaavamuutokseen. Jos haluat tarkempaa tietoa projektista, niin löydät lisätietoa Saton sivuilta.

Kuva: Tuomas Uusheimo

Itse asunto on kuin helmi. Täynnä nerokkaita oivalluksia ja innovatiivisia ratkaisuita. Kokonaisuus on toimiva ja laadusta ei ole tarvinnut tinkiä. Ihastuin paljon minimaaliseen yleisilmeeseen, sillä lähes kaiken saa piiloon tai häivytettyä kauniisti. Säilytystila on ratkaistu siten, että jokainen niin sanottu perinteinen hukkatila on hyödynnetty: portaiden alla on integroitu ruokapöytä sekä runsaasti säilytystilaa esimerkiksi vaatteille tai muille kodin tavaroille. Keittiössä on niin ikään mietitty käytettävyyttä ja laatua. Integroitu jääkaappi piiloutuu alakaapistoon ja toinen mainio oivallus on yhdistelmäuuni, joka toimii myös mikroaaltouunina. Mikrolle ei siis tarvitse erillistä paikkaa ja näin säästyy hiukan säilytys- tai pöytätilaa. Asunnon sisäänkäynti on keittiön vieressä. Eteiseen on saatu myös säilytystilaa ulkotakeille ja -varusteille. 

Kuva: Tuomas Uusheimo

Kylpyhuone on niin ikään upea ilmestys ja jokainen seikka mietitty huolella. Tilaakin riittää, joten ahtaasti ei tarvitse peseytyä. Tykästyin oikein paljon kauniiseen suunnitteluun ja kalustevalintoihin. Säilytystilaa on reilusti myös kylpyhuoneessa. Ja onhan tuo seinään kiinnitetty wc-istuin ollut haavelistalla jo pitkään – helpottaa lattian siivousta melko varmasti!

Reilun kokoinen parvi on käytännöllinen. Kauniit portaat johtavat parvelle ja tämä tuntuu kuin yhdeltä huoneelta. Ehdottomasti yksi suosikkipaikkani tässä asunnossa. Susanna Vennon suunnittelema stailaus on täydellinen luomaan lämmintä ja tyylikästä tunnelmaa tähän soppeen. Pehmoinen sänky ja kauniit yksityiskohdat luovat rauhallisen paikan rentoutumiseen.

Kuva: Tuomas Uusheimo

Vielä on mainittava, että pidin paljon yksityiskohdista ja valinnoista, mitä studiokotiin on tehty. Pienet seikat ilahduttivat ja napsin teille niistäkin muutamia kuvia.

Mitäs tykkäät kokonaisuudesta? Kiinnostaisiko käydä tutustumassa?
Jos kiinnostuit, niin sinulla on mahdollisuus päästä kurkkaamaan asuntoa kesän aikana. Saton ihanaan studiokotiin pääsee nimittäin tutustumaan heinäkuussa Vantaan asuntomessuilla.
Sato 
Valokuvat // Tuomas Uusheimo (maininta kuvan alareunassa)
Stailaus // Susanna Vento

Saatat myös pitää...

3 kommentti

  1. Onpa kaunis pikkukoti! Oispa tuollaisia ollut tarjolla silloin kun vähempikin tila riitti. Nyt en tyydy 50 neliötä pienempään…

    1. Sanos muuta, tuossa mahtuisi hyvin asumaan. 🙂

  2. Onpas upeita ratkaisuja, kekseliästä ja kaunista.

Kommentointi ei ole käytössä.