Sisustus

Mansikkakakku

Lauantain kakkukahvit
Innostuin tänään leipomaan mansikkaisen kermakakun ja raparperi-marenkitortun.
Olen itseasiassa leiponut viime aikoina useamman marenkitortun ja hyvä ohje on ollut hakusessa.
 Tällä kertaa tortusta tuli hyvä, mutta paistamisessa täytyy vielä olla tarkkana ja tehdä muutamia säätöjä.

Mansikkakakku
(gluteeniton)
Pohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,8 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
* vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi
* sekoita perunajauho ja leivinjauhe keskenään
* lisää jauhoseos siivilän lävitse taikinaan ja kääntele taikinaan varovasti nuolijan tai lastan avulla
o paista 180 celsius o noin 10 min. o
Täytteeksi:
hilloa ja kermavaahtoa (voi jättää kerman myös pois)
Päälle:
tuoreita mansikoita (1 rasia riittää pieneen kakkuun)
kermavaahtoa

Pöytä katettiin koreaksi ja ihka uusi Mansikka-marjakin pääsi mukaan.
Nyt suuntaamme Linnanmäelle hetkeksi nauttimaan lämpimästä kesäillasta.
Mukavaa lauantai-iltaa!
Minttu

Saatat myös pitää...

8 kommentti

  1. Näyttää herkuilta!
    Ja kyllä olisi kiva saada ohje, mulla ei ainakaan raparperiohjeita oo montaa. On kiva kokeilla uusia reseptejä!

    Kivaa viikonloppua!
    -k-

    1. Uusia raparperiohjeita on ollut nyt hakusessa ja yllättävän samankaltaisiin ohjeisiin olen törmännyt. (kun jotain etsii…)

      Lupaan tulla kirjoittamaan vielä tuosta raparperitortusta erikseen ohjeineen! 🙂

      Kivaa viikonloppua sinnekin!

  2. Ihana kattausta mikä herkullinen kakku! Täällä myös raparperiohjeet kiinnostaa. 🙂

    1. Kiitos!
      Laitan ohjeen vielä tämän viikon aikana. 🙂

  3. Niin herkullisen näköinen kakku, että ihan vesi herahti kielelle…

    1. Kiitos, kakku oli herkullista ja tällä kertaa myös riittävän kypsää.

      Ohje on helppo ja jos kiinnostaa kokeilla, niin tuon piakkoin reseptin tänne.. 🙂

  4. Jään myös odottelemaan raparperiohjetta 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.