Sisustus

Perunanarsissit

Terveisiä pohjoisesta!
Palasimme eilen kotiin reilun viikon pituiselta reissulta ja voin todeta, että olemmet todella olleet lomalla myös henkisesti. Meillä oli oikein onnistunut ja mukava loma, jota olisi tehnyt mieli jatkaa vielä ainakin parilla päivällä. Matkustimme minun lapsuuden kotini kautta Kuusamoon, jossa viihdyttiin kotoisassa hirsimökissä viikon verran. Viikko rinteissä, pulkkamäessä, kylpylässä ja muutenkin ulkoillen teki mielettömän hyvää. Olo on tuhat kertaa virkeämpi ja hyvä – uni jäi kyllä liian vähälle, sillä emme malttaneet viipyä majalla aamulla liian pitkään. Viimeisenä päivänä aurinko houkutteli meidät tunturin mastolle ja kuvasin siellä upeiden maisemien lisäksi lyhyen videon talvimaisemasta. 
Tänne etelään on kevät tuloillaan, sen aivan tuntee nahoissaan. Pohjoisen talvi oli ihana ja jäin kyllä ikävöimään kinoksia ja kimmeltäviä hankia. Kotiin tullessa auringonsäteet ilahduttivat ja lumenmäärä on jo vähäinen, ainakin paikoitellen. Ajelin tänään koulun jälkeen kauppaan, jossa vastassa oli kauniit perunanarsissit. Laskin, että pääsiäinen lähestyy ja sitä vietetään tänä vuonna jo maaliskuussa! Tälle viikolle on todella paljon kasaantunut töitä, mutta viimeistään viikonlopun tienoilla voisi ottaa esille jo ruohonkylvöjutut. Se kun meinaa jäädä joka vuosi viime tinkaan, niin jos oltaisiin nyt ajoissa. Anttilasta löysin kivan maljakon, joka on juuri passeli isolle narsissi-istutukselle. Hirsimökissä viikon elämisen jälkeen tuntuu siltä, että kotiinkin kaivataan vähän puunsävyä lisää. Meidän koti onkin kuin tyhjä paletti, johon saa eloa ja sesongin sävähdystä pienillä asioilla: kasvit, koristeet ja oksat elävöittävät minimaalista ilmettä. Keväisin tunnelmin jatketaan kohti maaliskuuta!
Mukavaa helmikuun viimeistä!

Saatat myös pitää...

6 kommentti

 1. Kauniit kuvat! Tuo Perunanarsissi on kaunis.
  Ihanaa, kun kevät tulee!
  Mukavaa maanantai iltaa sinulle!

  1. Kiitos Sari! Perunanarsissit ovat kauniita ja niin keväisiä. Kyllä se on kevät lähellä, kun pääsiäinenkin on pian. Kivaa iltaa sinullekin!

 2. Ihana kuulla, että loma oli onnistunut 🙂

 3. Ihanan kuuloinen lomareissu teillä takana! Mukavaa arkeen paluuta! 🙂

 4. Keväistä, kaunista!

 5. Kyllä se Lapin luonto vaan lumoaa! Itse olen kerran käynyt Suomulla, ja muutaman kerran vähän alempana Vuokatissa talvilomalla. 🙂 Narsissi on kyllä niin yksi, kevään merkki!

Kommentointi ei ole käytössä.