Sisustus

Almost there…

Finaalissa ollaan keittiön suhteen eli se tarkoittaa hyvää tällä kertaa. Huomenna on jännittävä päivä, sillä silloin tulee putkimies hoitamaan pesukoneliitännät ja keittiöön saadaan kauan odotettu vesipiste! Vaikka mies on tehnyt hullunlailla hommia keittiön eteen, niin ei se siltikään valmistu kokonaan pitkään aikaan. Sokkelit, listat, peitelevyt, maalaaminen, välitilan laattojen laitto + liuta muuta on vielä tekemättä. Ja se tärkein meinasi unohtua, nimittäin avohyllyt! Enhän mä osaisi varmaan elää ilman niitä. Kuvainnollisesti. Lupasin laittaa keittiöstä kuvia, vaikka ei vielä olekaan valmista. Käsitystä kuitenkin saa jo nyt, sillä niin vähän (vaikka paljolta tuntuu) on tekemättä, että edes näyttäisi valmiilta. Kerron samalla myös valinnoistamme.
Keittiömme työtasot ovat puuta ja mieheni valitsemat. Olisin itse halunnut mustan kivitason, mutta miehellä oli tällä kertaa napakka mielipide. Betonitasoa harkittiin erittäin vakavasti, mutta aikataulun ja viivästysten takia päätettiin jotain muuta. Mies teki päätöksen materiaalista, minä sävystä. Ihan kelpo kompromissi. Saattaa kuitenkin olla, että jossain vaiheessa hankitaan betonitasot.
Toinen juttu, minkä mies ehdottomasti halusi oli tämä yläkaappi. Se on kovan työn takana ja paras kompromissi, mikä saatiin aikaan. Olen edelleen sitä mieltä, että tämä on turha. Miehen toiveena olisi ollut saada yläkaapit liesituulettimeen asti L:n muotoisena, mutta en nähnyt sitä mitenkään perusteltuna. Jonkun pitäisi ostaa meille lisää astioita, jos vielä hankkisimme lisää kaappitilaa.
Koska olen nainen, niin pitihän sitä vähän somistaa, sillä jotkut näistä kuvista ovat aika ankeita. Harmi vaan, ettei aurinkoa enää riittänyt sen jälkeen. Kuvia siis kahdelta eri päivältä ja näky on sen mukainen.
Yksi keittiön haasteista on ollut sopivan liesituulettimen löytäminen. Tässä täytyy funktion, käytännöllisyyden ja visuaalisuuden todellakin kohdata. Ostovaiheessa emme tajunneetkaan, ettei tänne ihan mikä tahansa liesituuletin käy ja meidän tarpeiden mukaan ainoat (suppeat) vaihtoehdot löytyivät Savolta. Olen saattanutkin jossain vaiheessa mainita, että talon ilmanvaihto pyörii liesituulettimen kautta. Malleja ei nyt niin vaan löytynytkään ja lopulta kävi ilmi, että meidän täytyy ostaa vielä hintava lisäosa. Tärkeintä kuitenkin, että nyt meillä on uusi (vanha taisi olla sen 30 vuotta vanha) liesituuletin, mikä sopii myös keittiön modernimpaan ilmeeseen.
Liesitasolle meillä oli monta uutta vaatimusta edelliseen verrattuna. Halusin hiukan edistyneemmän mallin kuin perustasoa olevat. Yksi vaatimuksista oli siltatoiminto eli kahden levyn yhdistyminen, jolloin voidaan kokkailla suuremmalla kattilalla tai vaihtoehtoisesti laittaa monta kattilaa isolle alueelle. Uudessa liedessä on vanhaan verrattuna myös sellainen ominaisuus, että pinta kuumenee vain kattilan vaatimalta alueelta eli siltä kohdalta mihin sen laittaa. Eipä kuumene enää reunat ja mene lämpöä hukkaan. Tämä induktiotaso on 65cm leveä ja mietittiin jonkin aikaa, onko se liian suuri. Tultiin kuitenkin siihen tulokseen, että 5cm ei ole liikaa, vaikka puutaso on melko lyhyt tältä kohtaa. Tilaa jää kuitenkin molemmille sivuille ei ollut siinä mielessä senttikauppaa.
Tällä kertaa haluttiin myös suurempi jääkaappi, mikä on täyskorkea eli tässä ei ole pakastinta. Se on sijoitettu varastoon isännöitsijän luvalla ja asianmukaisesti asennettuna. Uuni ja mikro haluttiin integroituna niin kuin edelliseenkin keittiöön, mutta nyt ne ovat astetta ylempänä. Uuni ei mielestäni ole edellisen veroinen, mutta paljon tehokkaampi ja toiminut tähän asti erinomaisesti. Onneksi minulla on kiitettävä ravintolaenglannista, sillä valikko on englanniksi, ellei sitten halua viroa, islantia tai jotain muuta mitä en osaa. (kuten huomaatte, peitelistat loistavat poissaolollaan…)
Yksi tärkeä parannus edelliseen on vielä jätelaatikon yhteyteen sijoitettu piilolaatikko eli tulee esiin saman oven kautta. Tähän olen laittanut oksasakset, roskapussit ja muita siivousvälineitä sekä avaamattomat liinat. Kierrätämme mahdollisimman paljon, niin pusseja on värikoodattu (kyllä, kuulostan hullulta) ja laitettu samaan järjestykseen, kuin roskakorit ovat (joita näitäkin on nyt enemmän).
Ja nyt päästään loppuhuipennukseen: decorations! Silmäähivelevät, harkitut herkut, jotka ovat olleet kuukausia piilossa. Tukholman tuliaiset pääsevät nyt esille!

Tässäpä oli nyt esimakua, yritän saada kokonaisuudesta kuvia vielä loppuviikolle. Laatikoita ja miehen hilloamaan tavaraa on niin paljon edessä, etten päässyt kunnolla (kirjaimellisesti en päässyt) ottamaan kuvia ruokakomeron vierestä.
Ja tasojen öljyäminen – opittiinpahan siitäkin monta juttua kantapään kautta! Tähän loppuun voin todeta, ettei taloelämä todellakaan ole tylsää. Ei tarvitse koskaan miettiä, mitä tekisi! Näitä tilaisuuksia odotellen.

Saatat myös pitää...

7 kommentti

 1. Kaunishan tuo puutaso on, vaikka uskon että kivitaso olisi ollut mieluisampi sinulle 🙂
  Tsemppiä loppurutistukseen, hienoa että kohta vettä tuleeee..!!

  1. Kiitos Eija, on tuo nätti ja sain kuitenkin vaikuttaa sävyyn. Kivitaso olisi ollut kyllä triplasti helppohoitoisempi. Saattaa vaikuttaa päätökseemme seuraavalla kerralla. 😀
   Kiitos tsempeistä, nyt kyllä en uskalla nuolaista etukäteen. Äsken näytti jo siltä, että loppuhetken ylläri se odottelee, mutta katsotaan ensin. 🙂

 2. Kauniilta näyttää, ja minustakin puutaso tuo kivaa lämpöä. Ihanasti tulee remppakesä ja keittiön suunnittelu/toteutus mieleen kun lukee tekstiäsi. Siinä saa kyllä ottaa niin monta asiaa huomioon että välistä alkaa jo tuskastuttaa 😉 Mutta kun hyvin suunnittlee niin keittiö toimiikin parhaiten omiin tarpeisiin! Ja onhan siellä sitten ilo kokkailla ja oleskella! Ja avohyllyt, ne ovat parhautta!

  1. Kiitos Minttu! Kuulostaa tutulta, meillä tämä suunnittelu ja purku alkoi jo viime kesänä. Aika pitkän tien tässä on saanut kulkea. Jotenkin kuvittelin, että olisi mennyt helpommin kun ei vielä syksyllä asuttu täällä. Nyt parin kuukauden jälkeen alkaa kyllä tuntua uskomattomalta, että "valmistuminen" on vain päivissä.
   Ja se on totta, suunnitteluvaihe on tärkeä, sillä monta kertaa tässäkin mitattiin, pohdittiin ja aloitettiin alusta. Ikean suunnitteluohjelmakin teki meille kahdesti oharit, niin piti ihan kirjaimellisesti aloittaa alusta. 😀

 3. Hyvältä näyttää, kyllä tuolla kelpaa kokkailla! 🙂

  1. Kiitos Suffeliini, täytyy laittaa pian kokkailukuvia kun reseptejäkin on toivottu. 🙂

 4. Puutasohan tuo vaan mukavaa lämpöä muuten niin vaalean tilaan. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.