Sisustus

Eteisen lattia ennen ja jälkeen

Eteisen lattia valmistui juuri ja on enää viimeistelyä vailla eli listat jne. puuttuvat vielä. Lattian teko viivästyi muuton ylitse, kun emme ehtineet noutaa laattoja ennen joulua ja varasto oli kiinni melkein pari viikkoa. Huonoa tuuria, mutta rakentamisessa kaikki ei aina suju aikataulussa, ainakaan meillä.
Laattalattia oli alunperin suosikkivaihtoehto eteisen lattiaksi. Tilasimme parkettia niin tarkan määrän, että sitä jäi vain yksi lankku ylitse, kun olohuone + ruokailutila sekä yläkerta oli laitettu. Uuden erän tilaaminen ei oikein houkutellut ja saatavuudestakaan emme olleet varmoja. Olin pohtinut eteiseen marokkolaistyylistä laattaa ja yrittänyt etsiä sopivaa toimittajaa. Löydettiin sattumalta kuitenkin Laattapisteen valikoimasta mieleinen laatta ja tilattiin sitä kerralla sopiva määrä myös ulkoeteisen laatoittamista varten.
Aikaisemmista vaiheista ei valitettavasti ole kuvia, sillä mies teki pohjatyöt itse ja laattojen kiinnityksen veljensä kanssa. Ehdin kuitenkin saumaamiseen mukaan ja kuvasin muutaman vaiheen. 
Koko työ aloitettiin pohjan valmisteluilla. Koska parketti kohotti lattiaa aika paljon laattaan verrattuna, laitettiin pohjalle levy korottamaan laattoja. Levy käsiteltiin ja siihen laitettiin lopuksi myös vesieriste. Tämän jälkeen lattia sai kuivua rauhassa reilun vuorokauden. (tarkista pakkauksesta aineen kuivumisaika)
Ennen laastin sekoittamista mies asetteli laatat paikoilleen ja tarkistettiin kuvio. Leikkaamista oli jonkin verran, sillä erikokoisia kulmia oli monessa kohtaa. Mies numeroi vielä laatat ja itse laatoitustyö kävikin melko sutjakasti. Teimme laatoituksen kahdessa osassa (kahtena iltana), sillä kuivumisaika oli vuorokausi ja eteisen kautta piti päästä kuitenkin kulkemaan. Viikonloppuna päästiin viimein saumaamaan. Työssä ei sinänsä ollut mitään ihmeellistä, mutta tarkkana sai olla että aine levittyy joka kohtaan.
Saumaamisesta syntyi tietenkin jonkin verran sotkua ja mies pyyhki pinnan suuremmalla sienellä. Ensimmäisestä itse laatoitetusta lattiasta tuli mielestäni aika hieno!
Valitettavasti alkutilanteesta ei ole kummoisia kuvia, mutta lattianväri ja laatta näkyy kuitenkin kuvista. Lopputuloksesta eli itse eteisestä kuvia enemmän sitten, kun eteinen valmistuu.
Lähtötilanne

Sama ruskea laattaa jatkuu vielä ulkoeteiseen, mikä on tarkoitus laatoittaa keväällä, kun lämpötila sallii saumausaineen käytön. Tila on viileämpi, joten sen käsittely siirtyy myöhemmäksi.
Uusi lattia

Nyt sitten vaan sisustamaan eteinen valmiiksi! Jännittää itseäkin, millainen lopputuloksesta tulee. Kaikilla on omat toiveensa ja eteinen ei ole kovin suuri. Toimiva kokonaisuus on tavoitteena, jonka visuaalinen ilme miellyttää kaikkia. Siinä on hyvä lähtökohta.

Saatat myös pitää...

25 kommentti

 1. Vaude! Aivan mielettömän upea laattalattia 🙂

  1. Kiitos Jossu, tykkään itsekin todella paljon.

 2. Anonyymi says:

  Wau!! aivan ihana lattialaatta.

  1. Kiitos!

  1. Kiitos Hanna-Riikka. 🙂

 3. Mielettömän upea tulee!! 🙂

  1. Kiitos Suvi Tuuli, toivon itsekin että lopputulos on hyvä. 🙂

 4. Täydellinen! Ei voi muuta sanoa. <3

  1. Kiitos Rouva V, olen samaa mieltä <3

 5. ihana! Mistä laatat ovat?

  1. Kiitos Jenna, laatat ovat Laattapisteen.

 6. Aivan ihana tuo laatta. Olisipa minullakin remontin tarvetta niin vaihtaisin eteisen laatan tuollaiseen. Vielä ei kaksi vuotta vanhaan huusholliin viitsi remonttia laittaa =D

  1. Kiitos Hanni. Tuo on niin ihana laatta ja kävi minulla "tuuri", että eteisen lattia meni uusiksi. Parkettihan oli toinen vaihtoehto mikä torpattiin kuitenkin aika äkkiä. Toivottavasti pääset vielä jonnekin laittamaan kaunista laattaa! Vaikka sitten myöhemmin. 🙂

 7. Vautsi!! Mielettömän upea lattia ja laatta!!

  1. Kiitos Eija, tykkään myös.

 8. Oi ei miten kaunis lattia! Aivan mahtava väri ja kuviointi, tykkään! <3

  1. Kiitos Sanna! Värivalikoimaakin löytyi ja tuo saumausaineen väri onnistui myös.

 9. Siis vau miten upea kuvio ja väri!!! <3

  1. Kiitos Jenna, niin on.

 10. Todella kaunis! <3 🙂

  1. Mukava kuulla. Toivotaan, että eteinen on valmiinakin yhtä wow. 🙂

 11. Upea upea! <3 <3 Muistatko mikä tuon laatan nimi on ja koko? 🙂 Voisin käyttää tuota yhdessä sisustussuunnitelmassani (koulutyö). Niin ihana laatta.

  1. Kiitos Jemina <3 Laatta on Laattapisteen uudesta mallistosta. En muista tarkkaa nimeä, mutta näitä jälleenmyy esim. Bauhaus. Voin tarkistaa vielä, löytyykö pakkauksesta nimeä. Laatoitamme tällä vielä ulkoeteisen kun säät sallivat. Laata koko on kuitenkin 32x32c.

 12. Anonyymi says:

  Aivan ihana laatta!
  Meille tulee tätä eteiseen myös. Muistatko kumman värinen laatta teillä on, ruskehtava(taupe) vai harmaa. Joissain kuvissa näyttäisi harmaalta mutta sitten joissain taas ruskehtavalta.?

Kommentointi ei ole käytössä.