Sisustus

MATTO MAKUUHUONEESSA

Mukavuuden tavoittelijana olen pitänyt makuuhuoneessa yleensä 1-2 mattoa kerrallaan, hieman maton koosta ja tilasta riippuen. Ostin ensimmäisen villamattoni jo 15-vuotiaana omaan huoneeseen ja ei siitä pääse mihinkään, että noustessa on mukava saada pehmoista jalan alle. Jos ei olisi käytännönhuolia, laittaisin kokolattiamaton yläkertaan.
Viikonloppuna tarjoitui tilaisuus kokeilla suurta mattoa makuuhuoneeseemme, kun olimme molemmat kotona. Suuret matot ovat niin raskaita, että sängyn alle mahduttaminen on kahden hengen hommaa. Olohuoneeseen saan yksinkin vaihdot tehtyä, mutta ahtaammat paikat ovat vaikeammat. Aikaisemmin meillä on ollut makkarissa vaalea yksivärinen matto (juuri nyt olohuoneessa) sekä raitamattoa olen sinne haaveillut. Näin kokeilussa kävi.

Ongelmaksi muodostui tämä kohta. Sängyn ja vaatekaapin väliin jää tyhjä neliö, koska matto ulottuu kaapin reunaan asti. Toinen juttu oli oven avaus ja sulkeminen – haasteellista mutta onnistuu. Näkymään varmaan tottuisi, mutta totta puhuen huone on hieman ahdas näin suurelle matolle.

Mitäs olet mieltä?
Toisaalta huone on ihan kiva, joskin vähän kolkko talviaikaan ilman mattoa.

Kesällä huone saa olla näin, siivoaminen on helpompaa ja viileä parketti tuntuu mukavalta jaloissa. Seuraavaksi käymme suunnittelemaan tarkemmin yläkerran vessaremonttia, sellainen olisi tulossa näillä näkymin talviloman aikaa ensi kuussa. Ollaan katseltu jo kalusteita ja hanoja, vähän oli seinustakin mietinnässä. Teen pian ajatuskarttaa tämänhetkisistä suunnitelmista.
Mukavaa viikon alkua!

Saatat myös pitää...

8 kommentti

 1. Anonyymi says:

  Hei, minusta matto ei oikein käy, on liian raskaan oloinen pieneen makuuhuoneeseen. Värikin on mielestäni väärä. Jokin kevyempi puuvillamatto esimerkiksi :-)ja vaaleampi. Kaunis makuuhuone!

  1. Tulin samaan tulokseen, mutta en värin suhteen. Vaalea matto sopisi kyllä, päätyyn tai sivuille. Kiva kun kommentoit!

 2. Oi, täällä on on/off samat mietteet ja jossain kohtaa meinasin ostaa kaksi isoa mattoa, että olisi saanut kunnolla upottaa jalkansa aamulla mattoon. Päädyin siihen, että jos matot menevät lähes kokonaan sängyn allekin, niin niiden puhdistus on lähes mahdotonta. Tällä hetkellä meillä on vain yksi matto makkarissa, mutta mielessä kytee kyllä ajatus isosta matosta…

  Sopisiko teille pienemmät matot molemmin puolin sänkyä? Olisi ainakin helpommin siivottavissa. 🙂

  1. Voi että, olen tullut aivan samoihin ajatuksiin ja tuo siivoaminen on minullekin tärkeä juttu. Tuo on muuten hyvä idea, mutta miehen puoli on sen verran ahdas että talja siihen korkeintaan menisi. Täytyypä pohtia vaihtoehtoja, kiitos vinkeistä! 🙂

 3. Itse olen tykännyt taljoista sängyn vierellä, helpot pitää puhtaana ja mukavat varpaille noustessa. Oletko kokeillut niin?

  1. Tämä on hyvä vinkki. Meillä on ollut talja sängyn vieressä, mutta koko taitaa olla pieni. Kaipaisin jotain myös sängynpäätyyn, jossa muuten on myös välillä ollut talja. Ehkäpä täytyy hankkia lisää vaaleita taljoja?

 4. Blogisi on ollut jo pitkään yksi ehdoton suosikkini; sinulla on uskomaton kyky välittää kuviesi kautta hyvää mieltä ja inspiraatiota! Minulla olisikin kaino vieno pyyntö. Olisiko mahdollista ladata kuvat suuremmiksi, jolloin kuvista saisi entistäkin enemmän irti?

  Kotinne vaaleus on niin raikas, että toivoisinpa oman kotimmekin olevan yhtä avara ja seesteinen. Noh, siihen pyrin. 🙂

  1. Kiitos Jenna kauniista sanoistasi, ihana kuulla että olen onnistunut välittämään jotain postausten ja kuvien kautta. <3
   Yritän työstää kuva-asiaa, jostain syystä kuvaohjelma tai kuvien lataaminen bloggeriin tekee niistä todella suttuisia. Toivottavasti osaan tehdä asialle jotain pian, kiitos kun kerroit toiveesta! Yritän toteuttaa pian eli kuvista tulisi pian suurempia. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.