Sisustus

SKANDINAAVINEN KEITTIÖ

Yksi lempparipaikka kodissamme on ehdottomasti keittiö. Kaikessa keskeneräisyydessään paikka on kaunis, kotoisa ja hyvin viihtyisä. Suunnittelimme itse keittiön tähänkin kotiin ja tällä kertaa tehtiin enemmän itse, sillä mieheni hoiti myös asennuksen itse (sähkötöitä lukuunottamatta).  Jaksan toistella tätä, mutta siis nuo viimeiset viimeistelytyöt ovat edelleen tekemättä. Tämä viikonloppu oli varattu tällekin puuhalle, mutta kappas kappas aika ja muut ilmaantuneet asiat kiilasivat edelle ja hommat viivästyivät. Tarvikkeet on kuitenkin hankittu, eli toivon mukaan saadaan hommat vietyä loppuun vielä piakkoin. 
Olen tykästynyt todella paljon Ikean laatikkosysteemeihin, joita hankittiin tähänkin köökkiin tarpeiden mukaan. Tila on siitä haasteellinen, että seinälle sijoitetut mikro ja uuni lohkaisivat ison osan pöytätasoa ja kulmaan jäi hassu pieni kohta. Halusin kahden kapean laatikkorivin sijaan yhden suuren laatikon ja pikkuruisen apteekkarin kaapin. Tämä kyseinen pikkukaappi on ollut toimiva ja käytännöllinen liesitason vieressä. Säilytän siellä kahvia, öljyjä, mausteita, suurusteita ja muutamaa pastaa. Tähän massiiviseen kahteen laatikkoon (+ kahteen piilolaatikkoon) mahtuu todella paljon säilytystavaraa.
Grillikausi on meilläkin avattu jo ajat sitten ja kokkailu on jäänyt sisällä vähemmälle. Tykkään, että kotona on paljon tuoreita raaka-aineita ja yrttejä. Tyttärenikin tokaisi, että kyllä meillä on kodikasta kun kasviksia on paljon. Yrttipuskia meillä on harrastettu jo yli kymmenen vuotta. Ne tuovat sitä jotain vaaleaan keittiöön. Pian tässä valmistuu kasvislisäke itsetehtyjen hampurilaisten kylkeen. 
Laitan lisää kuvia, kun saamme valmista. Kattolistat ja seinät ovat vielä maalamatta, myös muutamia kiinnityksiä täytyy parannella sekä tehdä paikkaustyötä. Kyllä se tästä, aloitus on joskus vaikeaa… Varmaan arvaatte..

Saatat myös pitää...

10 kommentti

 1. Kaunis ja kutsuva keittiö ja näyttää oikein toimivalta. <3 Aloitus on todellakin se suurin haaste välillä. 😀 Itsekin kipuilin monta viikkoa terassin ja parvekkeen käsittelyn kanssa ja nyt päätimme sitten ykskaks sen vain toteuttaa alta pois. Nyt on kyllä tyytyväinen olo, että tuli hoidettua tuokin asia pois, sillä näkymä muuttui kerralla parempaan. 🙂 Tsemppiä loppurutistuksiin! <3

  1. Kiitos Jenni! <3 Kuulostaa tutulta, joskus täytyy vain ryhtyä toimeen (vaikka haastavaa se joskus onkin ;)). Onpa kiva juttu, tuo terassin teko ja maalaus olisi meilläkin tulossa ihan tässä lähiaikoina. Sen jälkeen voisikin rauhoittua nauttimaan kesästä. Kiitos tsempeistä, tässä kohtaa ne tulee tarpeen. 🙂

 2. Kaunis on ja varsinkin noi laatat! Mä niin haaveilen samoja meille <3

  1. Kiitos S, toivottavasti toiveesi toteutuu! <3 Haaveilen seinästä, joka olisi kokonaan näiden peitossa.

 3. Kaunis keittiö!

  1. Kiitos Kaisa.

 4. Kaunista! Nuo vetolaatikot on kyllä todella kätevät, toivottavasti minullakin vielä joskus olisi sellaiset tilansäästäjät.

  1. Kiitos Anu. Kyllä, suuret laatikot ovat melko väljät, joten "hukkatila" tulee hienosti hyödynnettyä.

 5. Katarina says:

  Hei! Pakko kysyä, että miten olet saanut basilikan noin vehreäksi? Oletko ostanut kaupasta ja istuttanut sen uuden mullan kera ruukkuun vai miten? Tuollaisesta olen haaveillut itselleni 😊

  1. Moi, suosin luomua eli ostan ainakin yrtit luomuina ja ne usein kestävät pidempään. Mitä paksummassa ruukussa kosteutta kaipaava yrtti on, sitä paremmin se useimmin kestää. Ja toinen juttu on saviruukku, joita käytän yrteille.

Kommentointi ei ole käytössä.