Sisustus

SYKSYINEN PIHA

Kesä mennä vilahti ja syksyn makua on nautittu jo jonkin aikaa. Siirtymä syksyyn on tapahtunut pehmeästi, sillä säät ovat olleet vähintään kesämäiset. On ollut aurinkoa, kaatosadetta, tuulista viuhuntaa ja nyt viimeisenä lämmöllä höystettyjä aurinkoisia päiviä. Viimeistään nyt on hyvä aika tehdä pieni tsekkaus pihalle, mitä sinne kuuluu. 
Soraa, hiekkaa, uutta nurmikkoa ja kaikkea muuta piha-ainesta on kannettu ja kärrätty monta kiloa. Lapio on heilunut ja voin sanoa, että työstä on käynyt. Kaivoimme samaan hengenvetoon myös sadevesiputket etu-, taka- ja sivupihalle, joten työsarkaa on riittänyt. Hommaa siivitti kivasti järkyttävän suuret kivimöhkäleet, joihin tarvittiin useampaa henkilöä ja ajattelutyötä. Nostan hattua entisajan työmiehille, jotka ovat siirtäneet kokonaisia lohkareita paikasta toiseen! Huh huh sanon vaan. 
Sain yhteistyön merkeissä Fiskarsilta muutamia pihatyökaluja kokeiluun, suuret kiitokset vielä! Aivan ensiksi täytyykin kehaista Light – sarjan haravaa, mitä itseasiassa toivoin salaa. Meillä haravoitavaa riittää keväällä ja syksyllä, joten tämä on ehdoton varuste pihatyökalujen kesken! Kauniisti suunniteltu väritys ja käytännöllinen tekniikka vaikuttaa todella paljon käyttökokemukseen. Valkoisella haravalla on miljoona kertaa mukavampi haravoida kuin puoliksi risalla, vanhalla haravalla mistä saa rakkuloita ja viiden minuutin jälkeen.
Kädensija on pitkältä matkalta (kuten kuvassa näkyy) kaakaonsävyinen, jossa lika ei näy. Näin harava sopii lyhyelle ihmiselle (kuin minä) tai pidemmälle henkilölle. Varsi on tummalta kohdalta myös matta eli tarttumapinta sopii paremmin kädelle. Ja tietysti tämä on ihanan kevyt, mikä on ilouutinen monelle meistä! Enää ei tarvitse hampaat irvessä pienemmän ja vähemmän voimakkaan henkilön tempoa.
Fiskarsin musta pihaharja sopii pihaan kuin pihaan. Ajaton musta on tyylikäs ja elegantti niin pihalle, terassille kuin parvekkeellekin. Sen harjasosa liukuu hyvin puisella terassilla tai kivilaatan päällä. Harjaksen muotoilu on juuri sopiva blokkaamaan roskat pesään ja siitä edelleen pois. Oranssilla viimeistelty look kertoo brändin tarinaa.
Tämä istutuslapio on yksi sarjan hankinta, jonka tein loppukesästä. Tarkoitus oli hankkia istutuspuuhiin siisti pikkulapio, mutta enpäs laittanutkaan enempää kukkia. Niinpä tämän käyttö jää ensi kevääseen! Onpahan nyt kuitenkin valmiina, kun aika koittaa. Ja eihän sitä tiedä, jos vaikka innostun istuttamaan sisälle jotain?
Aurinkoa viikkoonne!

Saatat myös pitää...

4 kommentti

  1. Kaunis ja kutsuva sisäänkäynti! Onko valkoisissa ruukuissa puksipuita vai mitä mahtavat olla? 🙂

    1. Kiitos! Kiva kuulla, että olemme onnistuneet. Valkoisissa ruukuissa ovat puksipuut, ovat viihtyneet hyvin keväästä asti. Meillä ei tunnu takapihalla viihtyvän mikään uusi istutus, mutta tässä etupihalla kasvaa hyvin – etenkin oliivipuut ja nämä pienet puksipallot. 🙂

  2. Kaunis piha teillä ja huomaa, että olette töitä paiskineet sen eteen, onneksi nyt voi vielä nauttia aurinkoisistä päivistä pihalla. 🙂

    1. Kiitos Jenni! Kyllä, pihalla on puuhaa riittänyt. Vielä jäi jotain ensi vuoteenkin, mutta ihanaa että saatiin paljon aikaan. Juuri näin, syyskesä on kaunis ja tunnelmallinen ulkona. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.