Sisustus

Mattopohdintoja ilta-auringossa

Meidän nykyinen koti on samassa linjassa kuin vanha kerrostalokoti eli aamu-aurinko paistaa makuuhuoneemme puolelle ja ilta-aikaan olohuoneeseen. Erona edelliseen on se, että aamuiset auringonsäteet paistavat nyt myös keittiöön, mistä emme saaneet nauttia vanhassa kodissa. Ja mikä ihaninta, valoisia aamuja ja aurinkoa on ollut riittämiin. Muutamia harmaitakin aamuja väistämättä mahtuu kalenteriin, mutta jostain syystä niillä ei ole tapana jäädä mieleeni.
Otin maton pois olohuoneesta kokonaan, sillä kontrasti oli kuitenkin silmilleni liikaa. En osaa sanoa miksi, mutta nykyiseen kotiin ei sitten millään tahdo istua vanhat matot. Olen tehnyt tämän tempun aikaisemminkin, mutta mies haluaa, että jalkojen alla on jotain. Niinpä mietin, että ehkä tähän voisi hankkia jostain vaalean yksivärisen maton. Ei liikaa kuvioita, vaan jotain yksinkertaista. Valkoista lattiaa vasten valkoinen Hay tray table ei tahdo oikein erottua, vaan katoaa ikäänkuin kuvaan.
Mielestäni tila olisi hyvä ilman mattoa ainakin kesäaikaan. Talveksi on pakko laittaa matto takaisin jo ihan käytännön syistä, sillä lattia on melko viileä. Talviaikaan kotiin tulee lisättyä paljon muutakin lämpöisen tunnelman tuojaa.

Ruokailutilaan sen sijaan laittaisin Ikean Rand-maton, sillä se olisi täydellinen tähän. Matto on kooltaan kuitenkin liian suuri, jos mieheltäni kysytään. Ajattelin kokeilla mustaa mattoa tähän ja jos se (Pandora) ei sovi, niin matto lähtee myyntiin. Kuvittelin, että kodin sisustaminen olisi ollut helpompaa, sillä olihan minulla kuukausia aikaa miettiä näitä asioita. Mitä ilmeisimmin sanonta ”asioilla on tapana muuttua” pitää paikkaansa.

Saatat myös pitää...